Åtte år for smuglersprit

En 46 år gammel mann ble i går dømt til åtte års fengsel for å ha kjøpt smuglersprit og solgt den videre. Det er den strengeste spritdommen i Norges historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den antatte hovedmannen ble dømt til ubetinget fengsel i åtte år, for å ha kjøpt og solgt over 500000 liter smuglersprit. Indre Follo herredsrett mente han organiserte og fikk det meste av utbyttet av spritsalget.

Inndrar millioner

Retten vil inndra 25 millioner kroner fra ham, et beløp de har kommet fram til ved å regne med at han tjente 50 kroner pr. liter. Det mener retten er en utregning gjort med et «forsiktig skjønn». I den sammenheng trakk retten inn at den tiltaltes beviselige inntekt og formue ikke sto i samsvar med hans livsstil med kostbare biler og båter.

Tiltaltes advokat, Marte Svarstad Brodtkorb, mener dommen mangler perspektiver.

- Dette er den strengeste spritdommen i Norge noensinne. Du skal gjøre utrolig mye som samfunnet mener er uakseptabelt før du får åtte års fengsel her i landet. Man kan blant annet få tilsvarende straff for et drap med formildende omstendigheter, forklarer Brodtkorb.

- Bør anke

- En annen spritsak med dobbelt så mye smuglersprit er nå under etterforskning. Retten bruker opp den øvre delen av strafferammen når de nå beveger seg så nær maksimalstraffen på ni år, mener Brodtkorb, som har rådet sin klient til å anke.

Hovedtiltalte sto for retten sammen med tre andre tiltalte påtalemyndigheten mente var involvert i spritsmuglingen. Alle ble dømt.