Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åtte år for Sofienbergdrapet

46-åringen var sjanseløs den bevæpnede 19-åringen gikk løs på ham med kniv klokka 06 om morgenen. Drapsmannen avslørte seg selv da han ringte til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er drapsmannen dømt til ti års fengsel.

Den 46 år gamle bostedsløse mannen ble stukket fire ganger med kniv i ryggen, armene og magen. Et av stikkene traff viktige blodårer, og Støre blødde i hjel.

19-åringen ringte selv til politiet og tipset om at han hadde sett to personer knuffe i Sofienbergparken i Oslo. Derfor lurte han på om noen kunne være skadet. I bakgrunnen hørte politiet bemerkninger fra guttens mor. Samtalen og bemerkningene gjorde at politiet fattet mistanke til at tipseren hadde vært innblandet i drapet. Gutten ble pågrepet samme dag.

Trodde offeret gjorde tilnærmelser

19-åringen har tilstått at han møtte offeret i parken da han var på vei hjem etter en fuktig natt på byen. Den 46 år gamle mannen lå og sov i gresset med en ryggsekk ved siden av seg. 19-åringen spurte om det gikk bra med den bostedsløse mannen, og de to begynte å snakke sammen. Men så skar det seg:

Den eldre mannen tok tak i ham og holdt ham fast. Han skal også ha tatt tak i skrittet på buksa til gjerningsmannen og holdt så hardt at bukseskrittet og underbuksa til 19-åringen revnet.

Drapsmannen fortalte i retten at han har opplevd seksuelle overgrep tidligere. Etter et av overgrepene ble en eldre mann dømt til fengsel i ti måneder for voldtekt. 19-åringen ble vettskremt og slåss for å komme unna den bostedsløse mannen. Til slutt klarte han det og sprang hjem til leiligheten i nærheten av parken.

Hentet kniv

Men hjemme følte han seg fortsatt ikke trygg. Derfor hentet han en stor kjøkkenkniv og sprang tilbake i parken. Der begynte de to å krangle igjen. 19-åringen sier at han veivet med kniven, men at han først kom til seg selv da han så at kniven sto i kroppen til offeret.

Etter drapet dro han hjem og vekket moren sin for å fortelle hva som hadde skjedd. Så ringte han og varslet politiet om at han hadde sett slåsskamp i parken.

I dag ble han dømt til åtte års fengsel for drapet.

DREPT:</B> Den 46 år gamle mannen ble funnet stukket i hjel i Sofienbergparken i april i fjor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media