Åtte år for Sofienbergdrapet

46-åringen var sjanseløs den bevæpnede 19-åringen gikk løs på ham med kniv klokka 06 om morgenen. Drapsmannen avslørte seg selv da han ringte til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå er drapsmannen dømt til ti års fengsel.

Den 46 år gamle bostedsløse mannen ble stukket fire ganger med kniv i ryggen, armene og magen. Et av stikkene traff viktige blodårer, og Støre blødde i hjel.

19-åringen ringte selv til politiet og tipset om at han hadde sett to personer knuffe i Sofienbergparken i Oslo. Derfor lurte han på om noen kunne være skadet. I bakgrunnen hørte politiet bemerkninger fra guttens mor. Samtalen og bemerkningene gjorde at politiet fattet mistanke til at tipseren hadde vært innblandet i drapet. Gutten ble pågrepet samme dag.

Trodde offeret gjorde tilnærmelser

19-åringen har tilstått at han møtte offeret i parken da han var på vei hjem etter en fuktig natt på byen. Den 46 år gamle mannen lå og sov i gresset med en ryggsekk ved siden av seg. 19-åringen spurte om det gikk bra med den bostedsløse mannen, og de to begynte å snakke sammen. Men så skar det seg:

Den eldre mannen tok tak i ham og holdt ham fast. Han skal også ha tatt tak i skrittet på buksa til gjerningsmannen og holdt så hardt at bukseskrittet og underbuksa til 19-åringen revnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer