EVAKUERT: Alle kunder og ansatte ble evakuert da bombetrusselen ble mottatt i formiddag. Foto: Remi Bøe Presttun / Scanpix
EVAKUERT: Alle kunder og ansatte ble evakuert da bombetrusselen ble mottatt i formiddag. Foto: Remi Bøe Presttun / ScanpixVis mer

Åtte år gammel gutt sendte bombetrussel

En åtte år gammel gutt lekte seg med datamaskinen og sendte en bombetrussel til Ikea. Han varslet at en bombe skulle sprenge i det store kjøpesenteret i Åsane i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Politiinspektør Magnus Stub Nilsen sier til Dagbladet at politiet har vært hjemme hos gutten og hans familie.

- Vi har identifisert avsenderen som en åtte år gammel gutt. Vi har hatt en foreløpig samtale med han og hans foreldre, men vi må nok vurdere å ha en ny alvorsprat med dem. Vi snakker om en handling som vil koste Ikea millionbeløp, sier Stub Nilsen.

Politiet tok trusselen alvorlig og har jobbet i flere timer for å søke etter en bombe. Alle kunder og ansatte måtte evakuere kjøpesenteret i Åsane. Bombehundgruppen i Oslo kom over fjellet for å bistå i søket. De har nå avsluttet i kjøpesenteret og startet på returen til Oslo.

Liknende trussel I fjor vår var det en 14 år gammel gutt som meldte seg selv etter å ha sendt en liknende bombetrussel mot Ikea på Slependen i Asker.

- Han meldte seg da han forstod hvor alvorlig saken var blitt. Vi er ikke kolonialen på hjørnet, men et stort senter med mange medarbeidere som jobber skift, sier fungerende kommunikasjonssjef Frode Skage Ullebust i Ikea.

- Omfattende Det er en omfattende prosess å stenge lokalene for så å åpne opp igjen.

- Sikkerheten vil alltid gå foran for våre kunder og ansatte. I tillegg til tapte inntekter, så løper kostnadene. Det er forøvrig ikke hyggelig å be kunder om å forlate Ikea. Vi bruker mye energi på å få dem som kunder, sier Frode Skage Ullebust.