Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åtte av de drepte i Istanbul-terroren er fra Tyskland

Selvmordsbomberen var medlem av IS, ifølge tyrkiske myndigheter.

OPPRYDNING: I ettermiddag startet mannskaper å rydde plassen der bomben gikk av. Ti personer er døde og minst 15 er skadd etter terrorangrepet, som ble utført av et IS-medlem. Foto: EPA / TOLGA BOZOGLU / NTB scanpix
OPPRYDNING: I ettermiddag startet mannskaper å rydde plassen der bomben gikk av. Ti personer er døde og minst 15 er skadd etter terrorangrepet, som ble utført av et IS-medlem. Foto: EPA / TOLGA BOZOGLU / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst ti personer ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg selv ved Sultanahmet-plassen i Istanbul i Tyrkia i formiddag. Alle skal ha vært utlendinger. Minst 15 personer er skadde.

Åtte av de drepte var tyske statsborgere, opplyser regjeringskilder, opplyser Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier, melder NTB.

Flere nyhetsbyråer meldte tidligere at antallet drepte tyskere var ni, men dette tallet er nå nedjustert til åtte.

Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu ga den triste beskjeden til sin tyske motpart Angela Merkel i en telefonsamtale tirsdag ettermiddag, ifølge det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia.

- Davutoglu uttrykte sin sorg over de ti døde ofrene som alle er utlendinger, de fleste av dem var tyske, og ga sine kondolanser, opplyser Davutoglus kontor til Anatolia.

En av de drepte er fra Peru, en peruansk kvinne ble såret i bombeangrepet i Istanbul tirsdag, bekrefter Perus utenriksdepartement, ifølge NTB.

NTB melder at Davutoglu sier at den antatte selvmordsbomberen var «et utenlandsk medlem av Islamsk stat (IS)».

Det er noe uklart hvem den antatte selvmordsbomberen var. Ifølge politiet skal gjerningsmannen være fra Saudi-Arabia, melder den tyrkiske avisa Radikal. Kort tid etter etter angrepet uttalte visesatsminister Numan Kurtulmus at den antatte selvmordsbomberen er identifisert ut fra kroppsdeler som er funnet på åstedet og at det skulle være en syrisk mann født i 1988.

Norske Jostein Nielsen (59) ble lettere skadd i angrepet.

Dagbladet kommer med mer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media