Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åtte av ti deler på 30 skattemilliarder

Resten må betale tilbake 23 milliarder kroner.

NESTEN 30 MILLIARDER PÅ DELING: 2,6 millioner nordmenn får igjen i gjennomsnitt 11 000 kroner hver på skatten.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NESTEN 30 MILLIARDER PÅ DELING: 2,6 millioner nordmenn får igjen i gjennomsnitt 11 000 kroner hver på skatten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange ville sjekke selvangivelsen da den ble gjort tilgjengelig natt til torsdag. Sidene til Altinn gikk en periode i stå av pågangen og trafikken på Skatteetatens sider var dobbelt så stor som på samme tid i fjor.

Nesten 1 million mennesker hadde sjekket selvangivelsen før lunsj torsdag, melder Nettavisen. Da hadde skatteoppgjøret for 2015 vært tilgjengelig siden midnatt.

- Når så mange vil se selvangivelsen samtidig, må man forvente at det kan oppstå kø. Det er god tid til sjekke selvangivelsen, fristen er 30. april, sier senior kommunikasjonsrådgiver Anette Bjerke i Skattedirektoratet.

Samtidig med at mange ville sjekke om de hadde penger til gode eller restskatt i vente, varslet Nav om en feil i sin innrapportering av skatteopplysninger for AFP-pensjonister. Personer med AFP fra privat sektor hadde feilaktig fått kompensasjonstillegget rapportert inn som skattbar kapitalinntekt i stedet for skattefri inntekt.

- Feilen blir automatisk rettet. Den vil dermed ikke påvirke det endelige skatteoppgjøret for 2015, skriver Nav i et varsel på sine nettsider.

Åtte av ti nordmenn, 2,6 millioner personer, ligger an til å få penger igjen på skatten, opplyser Skatteetaten. De som har penger til gode, får i gjennomsnitt litt mer enn 11 000 kroner tilbake. De øvrige, om lag 800 000 personer, må betale til sammen 23 milliarder kroner i restskatt og de må i snitt betale 30 000 kroner.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart