MOTSTAND: Et stort flertall i Agder KrF vender tommelen ned for partileder Knut Arild Hareides råd om å samarbeide mot venstre. Fredag skal fylkeslaget velge delegater til landsmøtet. Foto: Håkon Mosvold Larsen /NTB Scanpix
MOTSTAND: Et stort flertall i Agder KrF vender tommelen ned for partileder Knut Arild Hareides råd om å samarbeide mot venstre. Fredag skal fylkeslaget velge delegater til landsmøtet. Foto: Håkon Mosvold Larsen /NTB ScanpixVis mer

Åtte av ti i Agder KrF vil mot høyre

Fylkesledelsen i Agder KrF vil prøve å forhindre at alle de 18 delegatene til landsmøtet ønsker å gå inn i dagens regjering.

Agder KrF kan med sine 18 delegater bli svært avgjørende for hvor KrF lander i avgjørelsen om veivalget. De holder ekstraordinært fylkesårsmøte fredag.

Fædrelandsvennen har gjort en opptelling blant de 173 utsendingene til fylkesårsmøtet. Den viser at 58 prosent vil inn i dagens regjering, og 20 prosent vil fortsette i opposisjon, men med Erna Solberg (H) som statsminister. Kun 22 prosent vil i regjering med Ap og Sp.

Fylkesledelsen jobbet ifølge avisen onsdag med et forslag som skal hindre Agder i bruke «vinneren tar alt»-prinsippet, slik som i Rogaland. Men fylkesledelsens holdning blir møtt med skepsis hos dem som kun vil stemme på delegater de er enige med.

- Mitt ønske er at KrF skal inn i dagens regjering, og da blir det helt feil å stemme på noe annet, sier KrFs gruppeleder i Kristiansand, Grete Kvelland Skaara.

Ifølge Fædrelandsvennen har to metoder blitt vurdert. Én hvor valgkomiteen legger fram sin liste, som etter fylkesledelsens syn skal være representativ. Så blir denne stemt på uten å gjøre endringer.

Den andre metoden er tre lister, en med representanter som vil til høyre, en til venstre og en med dem som vil bli værende i sentrum. Da er man sikret at de som vil til venstre får en viss andel av delegatene.