FÅR KRITIKK: Her avgir Ellen Johnson Sirleaf sin stemme. Åtte av ti opposisjonspartier trekker seg fra valget. Foto: Foto: EPA/AHMED JALLANZO/SCANPIX
FÅR KRITIKK: Her avgir Ellen Johnson Sirleaf sin stemme. Åtte av ti opposisjonspartier trekker seg fra valget. Foto: Foto: EPA/AHMED JALLANZO/SCANPIXVis mer

Åtte av ti opposisjonspartier trekker seg fra valget i Liberia

Hevder stemmetellingen er preget av fusk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi trekker oss fra prosessen ettersom den ikke er demokratisk, og det er mye fusk, sier en kilde i ett av partiene til nyhetsbyrået AFP.

Partiet Kongressen for demokratisk endring (CDC), ledet av president Ellen Johnson-Sirleafs fremste utfordrer Winston Tubman er blant partiene som sier de vil trekke seg.

Rundt halvpartene av stemmene etter tirsdagens valg er telt opp, og de foreløpige resultatene viser at Johnson-Sirleaf leder med 45,4 prosent av stemmene.

Winston Tubman ligger an til å få 29,5 prosent av stemmene. Dersom ingen kandidat får mer enn 50 prosent av stemmene, må det holdes en annen valgrunde i november.

Ett av Johnson-Sirleafs partikontorer i utkanten av Monrovia brant ned natt til lørdag. Ifølge politiet er det foreløpig ikke klart om det dreier seg om et angrep.

Ellen Johnson-Sirleaf får Nobels fredspris i år sammen med Leymah Gbowee og Tawakul Karman.

(NTB)