Helsefagarbeider: Føler meg utnyttet

Åtte av ti utlyste jobber er deltid

Helsefagarbeidere hadde 3 200 faste stillinger å søke på de siste fem månedene. Bare 500 var heltid.

KRISE: Fagforbundets leder Mette Nord blir berørt når Iqbal Singh og Linda Merte Svela forteller om livet som deltidsansatt helsefagarbeider. Foto: Lars Eivind Bones. - Vi har en krise, sier Nord.
KRISE: Fagforbundets leder Mette Nord blir berørt når Iqbal Singh og Linda Merte Svela forteller om livet som deltidsansatt helsefagarbeider. Foto: Lars Eivind Bones. - Vi har en krise, sier Nord.Vis mer

Åtte av ti stillinger som ble lyst ut i dette pleie- og omsorgsyrket hadde stillingsbrøker under 100 prosent. Bare 15 prosent av de utlyste faste jobbene var heltid. To av ti stillinger ble lyst ut med en stillingsbrøk under 20 prosent.

Det viser en gjennomgang som Retriever har gjort på oppdrag fra Fagforbundet.

- Livet på vent

- Jeg føler meg utnyttet. Ekstravakter dukker opp på kort varsel. Takker jeg nei, risikerer jeg å havne bakerst i køen. Jeg må ta det jeg får. For meg handler det om å ha penger til mat, penger til husleie, penger til å forsikre dyret mitt. Dermed er det uaktuelt å planlegge fritidsaktiviteter og helt umulig å få lån til leilighet. Livet står på vent, sier Linda Merete Svela (29).

I fem år har hun jobbet som ringevikar, en kontrakt som fornyes hver sjette måned og som er uten stillingsprosent. Nylig fikk hun litt over halv stilling etter en periode med 10 prosent.

- Denne turnusen går ut over livet mitt. Økonomien min. Og mulighetene til å etablere meg og stifte familie, sier hun.

- Deltidskrise

Analyseselskapet Retriever har kartlagt stillingsmarkedet for helsefagarbeidere på oppdrag fra Fagforbundet. Fagforbundet er et LO-forbund, og er landets største arbeidstakerorganisasjon med 370 000 medlemmer.

Retriever-analysen bygger på ledige stillinger som ble publisert på nav.no i perioden mars - juni og dekker hele landet.

- Denne undersøkelsen bekrefter at det er en deltidskrise, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

- Dette er spesielt ille fordi både samfunnet, kommunene, den ansatte og brukerne vil tjene på at flere ansettes på heltid, legger hun til.

Avhengig av hjelp

Helsefagarbeiderne Iqbal Singh og Joselynn Logan har likelydende historier å fortelle. Livet på vent. Umulig å planlegge fritida. Skjør økonomi der foreldre må trå til i trange perioder, der husleien må utsettes til det kommer penger på konto, der regnestykket går i hop bare takket være at ektefelle har fast inntekt.

- Jeg sover med mobilen under puta i tilfelle det kommer tilbud om en ekstravakt, sier Logan. Hun fikk nylig 82 prosent stilling.

- Tror du at du får full stilling noen gang?

- Ja, kanskje om fem år.

Singh forteller at han fikk et nytt liv da han nylig, etter fem år som ringevikar, fikk tilbud om hel stilling.

- Jeg måtte hele tida påta meg ekstravakter, delvis fordi du kan bli straffet om du sier nei, og delvis fordi det er den eneste måten å jobbe seg inn i en stilling på, sier Singh.

- Dypt inntrykk

- Her jobber folk i hjertet av velferdsstaten og med de mest sårbare brukerne. Vi mangler 40 000 helsearbeidere de neste åra, mye fordi vi driver på med deltid. Det er ikke bra for brukerne, som hele tida møter nye ansikter, og det er ikke bra for dem som jobber i denne sektoren. Dette løpet kan vi ikke fortsette med, sier Mette Nord.

OND SIRKEL: Fagforbundets leder Mette Nord mener deltidsandelen i omsorgsyrker er en ukultur. Foto: Lars Eivind Bones.
OND SIRKEL: Fagforbundets leder Mette Nord mener deltidsandelen i omsorgsyrker er en ukultur. Foto: Lars Eivind Bones. Vis mer

Hun sitter ringside når Dagbladet intervjuer de tre helsefagarbeiderne, og har følgende å si:

- Dette gjør dypt inntrykk. Jeg er veldig glad for at de rødgrønne partiene gjør det klart at dette er noe de vil prioritere i neste periode. Du skal ha ei lønn du kan leve av og en jobb du kan leve med. Men disse folka her, jeg er redd for at de vil slite seg ut i ung alder.

Nord peker på at lederne i sektoren må bruke mye tid på å få vaktlister til å gå opp med så høy andel deltidsansatte.

- Vi løper etter problemene. Dette er en ukultur som har utviklet seg, og vi får ikke unge mennesker til å utdanne seg i denne sektoren om du ikke har sikkerhet for at du får jobb, sier forbundslederen.

Ikke mitt barn

Svela, Singh og Logan gir alle uttrykk for at de liker jobben sin. Å være til nytte. Gi omsorg og pleie. Motivere en uten matlyst til likevel å spise det måltidet. Men:

- Men noen ganger har jeg lyst til å kaste inn håndkleet og finne på noe annet, sukker Svela.

- Dersom systemet ikke endres, vil du anbefale egne barn å gå inn i samme yrke?

- Aldri! Det handler ikke om innholdet, men jeg vil ikke at mitt barn skal ha det slitet i livet sitt og føle at du aldri strekker til. Ikke har jeg råd til å være sykmeldt heller. Det er jo ganske ironisk, å jobbe i helsevesenet, uten at jeg kan ta vare på helsa mi.

Reagerer på krise-ordet

Høyres arbeidspolitiske talsperson Heidi Nordby Lunde er ikke overrasket over at bare 500 av 3 200 stillinger var heltid.

Heidi Nordby Lunde. Foto: Tom A. Kolstad
Heidi Nordby Lunde. Foto: Tom A. Kolstad Vis mer

- Nei, dessverre. Dette er jo en problemstilling vi har adressert i flere år, ikke minst ved forslagene om ny arbeidsmiljølov i 2015 som Arbeiderpartiet advarte mot og stemte mot, og som LO hadde generalstreik mot. Når Ap nå gjør dette til en valgkampsak, så er det bra. Men jeg reagerer på krisebetegnelsen. For selv om deltid er en problemstilling, og tallet som jobber deltid fortsatt er for høyt, er andelen som jobber deltid på vei ned, sier hun til Dagbladet.

Endringen i arbeidsmiljøloven hun snakker om, handlet blant annet om å åpne for gjennomsnittsberegning av vakter opp til 12,5 timers strekk, og begrensninger i de lokale fagforeningenes rettigheter til å påvirke turnusen.

- Den gang argumenterte Ap med at det kunne føre til mer deltid. Nå ser jeg at Ap-styrte kommuner bruker dette for å løse turnusproblematikken, sier Lunde.

Fra null til 26 prosent

Retriever-analysen er også brutt ned på enkeltkommuner og virksomheter. Det private foretaket Nordic Care utmerker seg med ingen på deltid og bare fire prosent heltid - mens resten er i kategorien ekstravakter og sesong.

Tabellen viser hvor mange utlyste stillinger i perioden og andelen i prosent som var heltid:

Bergen kommune: 156 - (26 prosent heltid).

Nordic Care AS: 84 (ingen på heltid).

Eidsvoll kommune: 82 (21 prosent heltid)

Fredrikstad kommune: 82 (17 prosent heltid).

Trondheim kommune: 74 (11 prosent heltid).

Sarpsborg kommune: 71 (14 prosent heltid).

Asker kommune: 64 (11 prosent heltid).

Oslo kommune: 62 (18 prosent heltid).

Oslo universitetssykehus HF 53 (13 prosent heltid).

Bærum kommune 51 (12 prosent heltid).

Ullensaker kommune: 49 (6 prosent heltid).

Aurskog-Høland kommune: 47 (6 prosent heltid).

Kongsberg kommune: 46 (11 prosent heltid).

Rana kommune: 46 (11 prosent heltid).

Hå kommune (2 prosent heltid).

Hamar kommune: 42 (14 prosent heltid).

Stavanger kommune: 40 (18 prosent heltid).

Ringsaker kommune: 38 (ingen heltid).

Ålesund kommune: 36 (17 prosent heltid).

Hadsel kommune: 35 (3 prosent heltid).