Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åtte av ti vil beholde Vinmonopolet

Ny undersøkelse viser stor støtte for Norges alkoholpolitikk.

POPULÆR: En ny undersøkelse viser at et stort flertall vil beholde Vinmonopolet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
POPULÆR: En ny undersøkelse viser at et stort flertall vil beholde Vinmonopolet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er overveldende støtte i befolkningen for å fortsette med Vinmonopolordningen, alkoholreklameforbudet og 20-årsgrensen for å få kjøpe sprit her i landet.

Det kommer fram i en undersøkelse Sentio Research har gjort på oppdrag fra Actis.

- Tallene viser at en oppmyking av alkoholpolitikken slik Frp tar til orde for i sitt programforslag, ikke har støtte i befolkningen, sier generalsekretær Mina Gerhardsen i Actis til Vårt Land.

I undersøkelsen svarer 80 prosent at de er enige i at dagens ordning med vinmonopol bør bestå. Hele 82 prosent vil beholde alkoholreklameforbudet og 87 prosent vil holde på 20-årsgrensen for å få kjøpe sprit.

Gerhardsen mener dette viser at befolkningen har forståelse for alkohol som et samfunnsproblem og at man ønsker en politikk som har ansvarlighet som mål.

- Frps programkomité går blant annet inn for å senke aldersgrensen på kjøp av sprit til 18 år, vil oppheve ordningen med monopol på omsetning av alkoholholdige drikker og vil gjøre alkohol billigere og mer tilgjengelig.

Frps medlem i helse- og omsorgskomiteen, Morten Wold, mener man ville fått andre svar om man hadde spurt annerledes. Han understreker også at Frp står for en ansvarlig alkoholpolitikk og ikke ønsker fullstendig frislipp av alkohol i Norge.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!