Åtte av ti vil ha Jonas etter Jens

Ap-velgerne mener Støre er bedre egnet enn Giske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte av ti Arbeiderparti-velgere som har bestemt seg, mener Jonas Gahr Støre er best egnet til å overta som Ap-leder når Jens Stoltenberg gir seg. Bare 6 prosent ønsker Trond Giske.

Av alle spurte sier 57,1 prosent at Gahr Støre er best egnet. Kun 5,4 prosent mener at Giske er den beste til å etterfølge Stoltenberg, ifølge en meningsmåling InFact News har utført for VG.

Folket deler dermed oppfatningen til Arbeiderpartiets mangeårige generalsekretær Haakon Lie, som mandag fyller 103 år.

I boka «Slik jeg ser det nå» som lanseres på Lies bursdag, skamroser Ap-veteranen Jonas Gahr Støre.

Til VG sier Lie at dersom Stoltenberg ønsker å fortsette og Ap får «et skikkelig valg», er det ikke noen grunn til å reise lederdebatten i Ap før valget i 2013. Men så legger Lie til:

- Jonas Gahr Støre er intellektuelt sett den beste, og med sitt brede internasjonale syn og sosiale samvittighet kan jeg vanskelig tenke meg noen bedre mann til å lede dette landet i dag.

Støre forsikrer at han tar rosen til seg:

- Det gjør inntrykk å få en slik omtale fra en ruvende samfunnsskikkelse som Haakon Lie. Jeg tar det til meg som en stor inspirasjon, skriver Støre til VG.

ØNSKET SOM ETTERFØLGER: Utenriksminister Jonas Gahr Støre står høyest på AP-velgernes ønskeliste som partileder etter Jens Stoltenberg. Foto: KRISTINE NYBORG/SCANPIX
ØNSKET SOM ETTERFØLGER: Utenriksminister Jonas Gahr Støre står høyest på AP-velgernes ønskeliste som partileder etter Jens Stoltenberg. Foto: KRISTINE NYBORG/SCANPIX Vis mer

Støre skriver også via sin kommunikasjonsrådgiver at problemstillingen om å overta etter Stoltenberg er «fullstendig hypotetisk».

- Vi har en leder, og jeg ser fram til å samarbeide med ham i mange år, heter det i sms-en.

(NTB)

Åtte av ti vil ha Jonas etter Jens