Åtte barn døde i brann i Bronx

Reddet flere ved å kaste dem ut vinduene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Åtte barn og en voksen er så langt bekreftet døde etter en kraftig brann i ei blokk i Bronx, New York, skriver AP.

Flere personer er skadet, i det som regnes som den verste brannen i nyere tid i bydelen Bronx i New York. Vitner beskriver hvordan en kvinne kastet barn ut av knuste vinduer, i håp om å redde dem fra brannen.

- Alt jeg så var en diger sky av hvitt støv og plutselig kommer en baby ut fra lufta, sier Edward Soto, som klarte å redde to barn som ble kastet ut fra vinduene.

De skadde ble fraktet til lokale sykehus og to av dem til brannskadeavdelingen.

Spedbarn døde

Minst 10 personer er skadet, fem av dem alvorlig. Fire brannmenn og en av hjelpemannskapene er også lagt inn på sykehus med mindre skader.

Talsperson ved Jacobi Medisinske senter, Michael Heller, sier at fem barn i alderen to til seks år ble kjørt til sykehuset. De har røykskader og brannsår, og for tre av barna er det kritisk, skriver myfoxny.com .

En baby, som er mindre enn et år gammel, døde av skadene på sykehuset.

<strong><b>BRANNTRAGEDIE:</strong></b> Åtte barn og en voksen døde i en brann i Bronx i morges. Fire familier med 17 barn  bodde i blokka. Foto: SCANPIX/AP
BRANNTRAGEDIE: Åtte barn og en voksen døde i en brann i Bronx i morges. Fire familier med 17 barn bodde i blokka. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Fire familier

Fatoumata Madassa, en slektning og nabo av noen av beboerne i bygningen, sier at det bodde fire familier der og at det tilsammen var 17 barn. Familiene kommer hovedsakelig fra Mali,

Brannen ble meldt klokken 23.00 lokal tid (klokken 05.00 norsk tid). Det brant da i kjelleren og første etasje. Bygget ligger i det sørlig Bronx, ikke langt fra Yankee stadion.

Brannvesenets talsperson Seth Andrews, sier det foreløpig er ukjent hvordan brannen startet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer