Åtte bortførte tyrkiske soldater satt fri

Alle skal være ved god helse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte tyrkiske soldater som ble tatt til fange av den kurdiske PKK-geriljaen under et bakholdsangrep forrige måned, ble søndag satt fri og sendt tilbake til Tyrkia.

PKK-leder Abdurrahman Cadirci sier soldatene ble løslatt og overlevert til de regionale kurdiske myndighetene 7.30 søndag morgen lokal tid.

Senere søndag landet flyet med soldatene i den tyrkiske byen Diyarbakir, sørøst i landet.

Ifølge Cadirici er løslatelsen et resultat av mekling mellom de regionale kurdiske myndighetene og Ahmed Turk, lederen for partiet Demokratisk samfunn, som har base i Tyrkia.

Alle soldatene skal være ved god helse.

Soldatene ble tatt til fange i et angrep 21. oktober. 12 soldater ble også drept i angrepet.

Løslatelsen skjer bare en dag før Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan skal møte USAs president George W. Bush for å diskutere en mulig offensiv mot den kurdiske opprørsgruppen.

(NTB)

PROTESTERER MOT PKK:  Med det tyrkiske flagget vaiende gikk anti-PKK demonstranter i gatene i Istambul i dag. Åtte bortførte tyrkiske soldater satt fri, noe som kan bidra til å minske presset mot den tyrkiske regjeringen.
PROTESTERER MOT PKK: Med det tyrkiske flagget vaiende gikk anti-PKK demonstranter i gatene i Istambul i dag. Åtte bortførte tyrkiske soldater satt fri, noe som kan bidra til å minske presset mot den tyrkiske regjeringen. Vis mer