Åtte døde etter nisse-massakren

Drapsmannens ekskone og svigerforeldre savnet i Los Angeles.

BRANT NED: Brannmannskapene jobbet iherdig natt til 1.juledag med å slukke brannen i huset i Covina utenfor Los Angeles. Jeffrey Pardo skjøt og drepte minst åtte gjester som var til stede på en julefest i denne boligen julaften. Brannårsaken er foreløpig uklar. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
BRANT NED: Brannmannskapene jobbet iherdig natt til 1.juledag med å slukke brannen i huset i Covina utenfor Los Angeles. Jeffrey Pardo skjøt og drepte minst åtte gjester som var til stede på en julefest i denne boligen julaften. Brannårsaken er foreløpig uklar. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet hadde natt til 2. juledag norsk tid funnet åtte døde personer i et hus som ble angrepet av en bevæpnet mann utkledd som julenisse utenfor Los Angeles julaften. I tillegg er gjerningsmannen funent død.

Drapsmannens ekskone og hans tidligere svigerforeldre, som bodde i huset og arrangerte juleselskapet, er fortsatt savnet.

Juleselskapet hvor tragedien fant sted, ble holdt hjemme hos en slektning av mannens ekskone i Covina, nesten 4 mil øst for Los Angeles i den amerikanske delstaten California. En mann utkledd som nisse dukket opp og skjøt mot festdeltakerne.

- Han banket på døra, gikk inn og åpnet ild mot rundt 30 gjester, forteller politibetjent Pat Buchanan.

Politiet mener gjerningsmannen er 45 år gamle Jeffrey Pardo som torsdag ble funnet død hjemme hos sin bror, trolig etter å ha begått selvmord.

Skjøt åtteåring

Da Pardo dukket opp løp en åtte år gammel jente mot døra for å hilse på det hun trodde var julenissen.

Pardo skjÃt jenta midt i ansiktet, opplyste politiet pÃ¥ en pressekonferanse torsdag, ifÃlge CNN.

Jenta overlevde imidlertid og får nå behandling på sykehus.

- Hun har fått svært alvorlige skader i ansiktet. De er ikke livstruende, men hun går vanskelige tider i møte, sa Buchanan på pressekonferansen.

Etter å ha skutt åtteåringen pepret Pardo stua med kuler, mens selskapsgjestene enten løp for livet eller forsøkte å søke dekning.

En kvinne kastet seg ut fra andre etasje i huset for å unnslippe, ifølge politiet.

Huset tok fyr

Det to etasjers huset hvor selskapet ble holdt, begynte å brenne etter at flere gjester var skutt.

Da politiet kom fram, sto bygningen i full fyr, mens folk løp ut for å redde seg unna flammene.

Det rettsmedisinske kontoret i Los Angeles opplyste torsdag kveld lokal tid at åtte personer så langt er funnet døde.

De døde er sterkt forbrent, og det er for tidlig å si om de døde av skuddskader eller som følge av brannen.

Problemer i ekteskapet

Raney opplyser at ytterligere tre personer fremdeles er savnet. De savnede er paret som bodde i huset og Pardos tidligere kone.

To jenter på seksten og åtte år er lagt inn på sykehus med skuddskader, mens ei 13 år gammel jente får behandling for skader som ikke er livstruende, ifølge Pat Buchanan.

Jeffrey Pardo skal ha hatt problemer med ekteskapet, og politiet tror dette kan ha sammenheng med ugjerningen. (NTB-AFP-AP.

 

TOK SITT EGET LIV: Utkledd i nissedrakt, greide Jeffrey Pardo (45) å komme seg inn på ekskonas julefest og drepe minst åtte gjester.  Foto: AP PHOTO/SCANPIX
TOK SITT EGET LIV: Utkledd i nissedrakt, greide Jeffrey Pardo (45) å komme seg inn på ekskonas julefest og drepe minst åtte gjester. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer