Åtte døde småbarn i kiste hos sjubarnsmamma

Den 45 år gamle kvinnen hadde åtte døde babyer i ei kiste.

FANT SYV DØDE: Kriminaletterforskere fra Coburg rykker inn i huset i småbyen Wallenfels, der det natt til i dag ble oppdaget syv døde småbarn i ei kiste. Barnas 45 år gamle mor er på flukt fra politiet. Foto: NICOLAS ARMER/EPA
FANT SYV DØDE: Kriminaletterforskere fra Coburg rykker inn i huset i småbyen Wallenfels, der det natt til i dag ble oppdaget syv døde småbarn i ei kiste. Barnas 45 år gamle mor er på flukt fra politiet. Foto: NICOLAS ARMER/EPAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Alarmen gikk torsdag ettermiddag, da en familie i Wallenfels utenfor Coburg i Bayern ringte nødtelefonen og ba om lege.

Vedkommende som rykket ut, ble ikke presentert for en pasient — men ble i stedet vist en kiste som inneholdt likene av minst to små barn.

Den sjokkerte legen tilkalte politiet, og i løpet av natta ble det funnet ytterligere seks babylik i huset. De skal alle ha befunnet seg i ei kiste som kvinnen oppbevarte i et eget rom.

Minst syv
I formiddag bekreftet polititalskvinne Anne Höfer overfor avisa Bild at de jordiske levningene av åtte barn har ligget så lenge i en eller flere kister, at det ikke umiddelbart er mulig å slå fast kjønn, alder og dødsårsak.

Kriminalpolitiet i Coburg har etablert en spesialgruppe som arbeider med etterforskningen. Det blir nå undersøkt om flere lik er skjult på eiendommen.

Den 45 år gamle kvinnen har de siste 18 årene bodd i huset midt i småbyen Wallenfels, sammen med sin mann og parets tre tenåringsbarn. Hun har ytterligere fire barn fra tidligere forhold. 45-åringen arbeidet i mange år bak disken på en kiosk i byen.

Turbulent
Naboer forteller i Bild og på tv-stasjonen RTL om et turbulent familieliv med alkoholmisbruk og hyppige besøk av ordensmakten. Før hun i begynnelsen av september flyttet fra mannen sin, skal kvinnen flere ganger ha ropt opp om at det lå døde mennesker i huset.

Bild melder nå i ettermiddag at en kvinnelig hybelboer hadde hørt påstandene, og i går besluttet seg for å undersøke huset. Etter å ha ransaket flere rom, nådde hun i går ettermiddag fram til værelset hvor det sto ei kiste. I den fant leieboeren døde kropper, som var pakket i plastikk og viklet i papir og tekstiler.

Politiet vet åpenbart ikke hvor 45-åringen tok veien, da hun for to måneder siden forlot familien og reiste fra Wellenfels. Kvinnen blir nå etterlyst over hele Tyskland, uten at politiet foreløpig har funnet det nødvendig å sende ut navn og bilder.

Etterforskerne må også undersøke om det ligger flere enn de syv døde babylikene på eiendommen i Wallenfels. Foto: NICOLAS ARMER/AFP/DPA
Etterforskerne må også undersøke om det ligger flere enn de syv døde babylikene på eiendommen i Wallenfels. Foto: NICOLAS ARMER/AFP/DPA Vis mer