ANGREP: Bevæpnet med en machete og kniv, stormet den maskerte gjengen inn på Ensjø Bingo. En person i begynnelsen av 20-åra ble offer for brutal vold. Foto: Politiet
ANGREP: Bevæpnet med en machete og kniv, stormet den maskerte gjengen inn på Ensjø Bingo. En person i begynnelsen av 20-åra ble offer for brutal vold. Foto: PolitietVis mer

Åtte dømt for macheteangrep på bingo i Oslo

Åtte unge menn er dømt til fengsel inntil tre og et halvt år etter å ha angrepet en mann med machete i et bingolokale på Ensjø i Oslo.

Fengselsstraffene varierer fra to år til tre og et halvt år. Alle åtte er dessuten dømt til å betale offeret, en mann i 20-årene, 25.000 kroner i erstatning melder VG.

Fjerde juni i fjor gikk mellom åtte og ni personer inn på Ensjø Bingo og angrep en mann i 20 åra. De hadde med seg knokjern, golfkølle, kniv og machete.

En mann i 20-årene fikk flere dype kutt, brudd, hodeskader og en avkuttet finger. Også en annen mann ble utsatt for vold, men ikke like omfattende.

Bakgrunnen for hendelsen skal ha vært en konfrontasjon om hasjsalg.

Sterkt preget

Ifølge tiltalebeslutningen ble voldshandlingen betegnet som grov fordi kroppsskaden har ført til uhelbredelig skade, den er utført av flere personer og det er brukt særlig farlig redskap.

- Jeg oppfatter tiltalen som generelt alvorlig, spesielt at de har brukt flere våpen og en machete. Det er et våpen med stort skadepotensial, har politiadvokat Christoffer Wiborg Seyfarth, uttalt i retten i forbindelse med saken.

Mannen som ble alvorlig såret har vært preget av det som skjedde.

Hogg til

Dagbladet har fulgt saken i retten hvor den brutale overvåkningsvideoen av det som skjedde ble avspilt.

Videoen viser en gruppe maskerte menn storme inn i et av rommene til Ensjø Bingo. En person trekker en machete opp av linningen på treningsbuksa og går mot den fornærmede. På videoen kan man se at mannen hever macheten og hogger mot en person som er utenfor bilderamma.