SKYTING: Her står mexicanske politimenn blant kroppsdeler ved et hus i Acapulco i Guerrero, der tre personer ble drept av ukjente gjerningsmenni forrige uke. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Pedro Pardo
SKYTING: Her står mexicanske politimenn blant kroppsdeler ved et hus i Acapulco i Guerrero, der tre personer ble drept av ukjente gjerningsmenni forrige uke. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Pedro PardoVis mer

Åtte drept av maskerte menn under en begravelse i Mexico

Rundt 50 000 har blitt drept i narkokrigen de siste fem åra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åtte menn ble drept i et angrep under en begravelse på landsbygda i delstaten Guerrero i Mexico på søndag, melder nyhetsbyrået AP.

Begravelsesfølget ble angrepet av maskerte menn, som skjøt med rifler mot de sørgende. Den som skulle begraves ble skutt og drept i en annen skuddveksling noen dager før begravelsen.

Skutt og halshugget I en pressemelding fra politiet i Atoyac de Alvarez står det at politiet fant syv døde og to skadde etter en begravelse, en av de skadde døde senere av skadene.

Politiet i Acapulco fortalte søndag at de hadde funnet tre lik på en tom parkeringsplass i byen, en ble funnet halshugget i en bil, og en femte mann ble skutt og drept i en skuddveksling med politiet. Totalt ble 13 mennesker drept i Guerrero i helga.

Narkokrigen Over 50 000 mennesker har blitt drept siden president Felipe Calderón innledet sin omstridte militæroffensiv mot kartellene. 13 000 av disse ble drept i løpet av de tre første kvartalene i 2011.

Selv om de fleste drepte regnes som en del av de kriminelle organisasjonene, er rundt 1500 av ofrene politifolk, statsadvokater eller soldater, samt minst 58 journalister og flere titalls politikere. Mange helt uskyldige sivile, blant dem mange barn, havner også i skuddlinjen.