Åtte drept av terror-bombe

En selvmordsbomber har kjørt en bil med en bombe inn i det amerikanske konsulatet i Karachi i Pakistan. Minst åtte personer er drept i angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vitner forteller at en stor eksplosjon hørtes fredag morgen norsk tid. I Karachi var klokken 11 på formiddagen, og det var et yrende liv i gatene da bomben gikk av.

Selvmordsbomber

Bomben var gjemt i en hvit bil. Sjåføren kjørte bilen rett i vaktbygget ved konsulatet. Eksplosjonen av konsulatet var så kraftig at deler av vaktposten og betongveggen rundt bygget. Mange biler i nærheten ble skadet, og nesten alle vinduer på husene ble ødelagt. Marriott Hotel som ligger ved konsulatet, fikk skader.

- Jeg hørte en stor eksplosjon. Kontorvinduet ble knust, forteller Reuters korrespondent.

En kvinne er blant de drepte. Det er også en av vaktene utenfor konsulatet. Det ligger legemsdeler i gatene. Politiet sier at ingen utlendinger eller ansatte ved konsulatet ble drept i eksplosjonen.

25 personer er skadet.

Veien som går forbi konsulatet, har vært sperret av sikkerhetsgrunner, men ble nylig åpnet igjen. Det er forbudt å stoppe utenfor bygningen.

Ingen som oppholder seg i konsulatet, vil si noe om det som har skjedd.

- Jeg kan ikke fortelle deg noe, sier en mann på telefon til nyhetsbyrået AP.

Demonstrasjoner

Det har vært store demonstasjoner i Karachi i forbindelse med Kashmir-konflikten de siste ukene. Demonstrantene protesterer mot Indias statsminister Atal Behari Vajpayee.

Islamske ekstremister har også vist klar avsky for vantro utlendinger i Pakistan, spesielt etter at president Pervez Musharraf valgte side med USA i terrorkrigen.

I mars ble to amerikanere drept av en bombe mot en kirke. I mai ble

11 franskmenn drept av en bombe mot bussen

de satt i.

DREPT:</B> Liket av en av de drepte er dekket til utenfor konsulatet.
DEMONSTRASJONER: Muslimer i Karachi protesterer både mot India og mot utlendingers innflytelse på Pakistans politikk.