Åtte drept i bombeattentat

Minst åtte mennesker ble drept og 19 ble skadd da en tre bomber sprengte hovedoljeledningen i Ecuador i morges norsk tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De åtte drepte satt i en buss som passerte stedet som ble sprengt i luften. Området attentatet skjedde i ligger i Sucumbios-provinsen, nær grensen til Colombia. AP rapporterer at åtte ble drept og at 19 mennesker ble skadd i eksplosjonen.

- Terrorbombene er et forsøk på å destabilisere vår nasjon, sier Ecuadors president Gustavo Noboa i en uttalelse.

Ingen har påtatt seg ansvaret for attentatene, og myndighetene i landet har ikke gått ut med navnet på noen mistenkte personer eller organisasjoner.

Colombianske opprørere har flere ganger tidligere truet med å ødelegge oljeledninger i langs grensa i Colombia, men de har aldri ødelagt noen oljeledning. Opprørerne har noen ganger bedt om penger for å ikke sprenge ledningene. Nå vil politiet etterforske om noen av disse grupperingene står bak nattens attentat.

De tre bombene detonerte med kort tids mellomrom på tre forskjellige steder. Minst 3000 fat olje tok fyr i eksplosjonene. Oljeledningen ble raskt stengt, slik at ikke mer olje lekket ut. Hvert døgn fraktes rundt 400 000 fat olje gjennom rørledningene som ble sprengt.