Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åtte drept i flere angrep i Sør-Libanon

Åtte libanesere, de fleste sivile, ble drept og fem såret i en bølge av vold i den israelsk-okkuperte grensesonen i Sør-Libanon i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem mennesker mistet livet da en bombe eksploderte i veikanten i Jezzine-distriktet, som kontrolleres av den israelsk-støttede Sørlibanesiske Hæren (SLA).

Blant de fem drepte i bilen som passerte, var en mann, en kvinne og et 18 måneder gammelt barn. SLA opplyste at mannen var en av deres offiserer.

I et annet tilfelle ble to menn drept da Israel bombet Hizbollah-mål nord for den israelsk-okkuperte sonen. To bombefly slapp tre bomber i utkanten av landsbyen Majdal Slim, og de to mistet livet da huset deres ble truffet. De to døde skal også ha vært geriljasoldater.

Imens skjøt Israel med artilleri mot dalsidene rundt Majdal Slim, der israelerne mener at Hizbollah-krigere som er ansvarlige for de fleste angrepene på israelske mål i Sør-Libanon, er utplassert.

Tidligere på dagen ble en kvinne drept og fire mennesker såret da bomber og raketter rammet landsbyen Houla i den okkuperte sonen.

Hizbollah tok på seg ansvaret for angrepene på SLA-stillinger i den okkuperte sonen.

Bare en sivil er blitt drept i kamper i Sør-Libanon hittil i året, og det er over et år siden flere mennesker er blitt drept på en dag. Ifølge en avtale mellom partene i 1996 skal begge sider søke å unngå å ramme sivile.

(NTB-Reuters-AFP)