Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åtte drept i helikopterulykken

I tillegg er 14 personer svært alvorlig skadd etter at et helikopter styrtet i taket på en bar i Skottland.

REDNINGSARBEID: Redningsmannskaper jobber fortsatt for å redde ut innesperrede personer fra en pub i den skotske byen Glasgow etter at et politihelikopter styrtet inn i taket på bygningen seint i går kveld. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB Scanpix
REDNINGSARBEID: Redningsmannskaper jobber fortsatt for å redde ut innesperrede personer fra en pub i den skotske byen Glasgow etter at et politihelikopter styrtet inn i taket på bygningen seint i går kveld. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du i Glasgow? Tips oss på telefon 24 00 00 00 eller e-post 2400@db.no

(Dagbladet): Åtte personer har mistet livet i helikopterulykken i den skotske byen Glasgow der et politihelikopter i går styrtet i taket på en pub.

Tre av de døde ble funnet inne i helikopteret, de fem andre ble funnet inne i baren, opplyser politiet på en pressekonferanse i ettermiddag.

I tillegg er 14 personer svært alvorlig skadd.

- Våre tanker og kondolanser er hos familiene til de som har mistet livet og til de skadde i denne tragiske ulykken, sier politi-sjef Sir Stephen House.

- Falt som en stein Det var rundt klokka 22.25 lokal tid et politihelikopter av typen Eurocopter EC135 T2 styrtet i taket på baren Clutha. Tre personer var om bord i helikopteret - to politimenn og en sivil pilot, mens om lag 120 personer skal ha vært inne i baren.

Årsaken til ulykken er så langt ikke kjent, men vitner har observert helikopteret «falle som en stein» fra stor høyde i høy hastighet.

Politiet og luftfartsmyndighetene har iverksatt full granskning.

Labour-politikeren Jim Murphy sier til BBC at han kjørte forbi puben The Clutha ved elva Clyde rett etter ulykken. Sammen med andre frivillige hjalp han til med å få skadde ut av bygningen.

- Det var et fryktelig syn, sier Murphy, som er representant i Parlamentet i London.

- Helikopteret var inne i puben. Det var et kaos der, forteller Murphy.

Panikk Til tross for sammenstøtet ble det ikke utløst noen eksplosjon, og det brøt ikke ut brann.

- Alle var veldig forvirrede og redde. Ingen visste noe. Det var ingen eksplosjon, ikke noe «bang». Det var veldig stille, sier Grace Maclean til CNN.

Hun var en av de mange gjestene som var på puben for å høre ska-bandet Esperanza spille.

- Midt i settet hørtes det ut som en voldsom eksplosjon, forteller Fraser Gibson (34), som var til stede for å høre bandet hvor han tidligere var medlem selv.

- Vi visste ikke hva som hadde skjedd. Vi var som frosset fast et øyeblikk. Det oppsto panikk, og så forsøkte folk å komme seg ut døra, sier Gibson til BBC.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media