Åtte drept

Minst åtte personer ble drept da en personbil kolliderte med en minibuss ved Fagersta i Dalarna i går. Fem barn var blant de omkomne. Tragedien er en av de verste trafikkulykkene noensinne på svenske veier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet kunne i går kveld ikke fastslå med sikkerhet hvor mange som ble drept i ulykken, fordi vrakene var helt utbrent. De utbrente kjøretøyene var dekket med presenninger på ulykkesstedet, og ble forsiktig transportert til Smedjebacken.

Smadret

De døde ligger fortsatt i bilene, inntil politiets tekniske undersøkelser kommer i gang i dag.

- Det er minst åtte døde. Personbilen er så smadret at vi ikke kan fastslå det eksakte antallet passasjerer før bilen skjæres opp på fredag, sier en polititalsmann.

Ulykken skjedde da en BMW personbil kom over i motsatt kjørebane like etter ei bru på riksvei 66 mellom Fagersta og Smedjebacken, og raste sidelengs inn i en Chevy van.

Kjøretøyene tok umiddelbart fyr, og minst tre personer i BMWen omkom i flammene.

Fem av de sju passasjerene i minibussen, tre av dem barn, døde på stedet, mens et ektepar i 30-årene ble brakt til sykehus.

Kvinnen er gravid i 25. uke. Paret har brudd- og brannskader, men vakthavende lege ved akuttmottaket på Bergslagssjukhuset i Uppsala kunne i går ikke opplyse om de har livstruende skader.

Voldsom hete

Ulykken ble varslet ved 13.40-tida i går, og branningeniør Runde Arvidsson var den første på ulykkesstedet. Han forteller:

- Tre kilometer fra ulykkesstedet så jeg en voldsom røykutvikling, og slo alarm om en kraftig brann. Da jeg kom fram, så jeg de to kjøretøyene som brant voldsomt.

Han så først til de to skadde, som begge reagerte på hans spørsmål. Han etterlot dem ved veikanten hos trafikanter som var kommet til.

- Deretter gikk jeg mot bilene. Det var en utrolig hete, så det må ha brent ganske lenge. Jeg forsøkte å slokke med et pulverapparat, men det var umulig.

- Det finnes ingen tvil om at alle som var igjen i bilene var døde da jeg kom til stedet, sier han.