ÅSTED: Åtte medlemmer av Rhoden-familien ble fredag morgen lokal tid funnet drept i sine respektive hjem i delstaten Ohio i USA. Politiet har satt i gang en klappjakt for å finne den eller de som står bak drapene. Foto: Lisa Marie Miller/The Columbus Dispatch via AP/NTB Scanpix
ÅSTED: Åtte medlemmer av Rhoden-familien ble fredag morgen lokal tid funnet drept i sine respektive hjem i delstaten Ohio i USA. Politiet har satt i gang en klappjakt for å finne den eller de som står bak drapene. Foto: Lisa Marie Miller/The Columbus Dispatch via AP/NTB ScanpixVis mer

Åtte familiemedlemmer henrettet i sine hjem, men morderen sparte barna

Politiet ber resten av familien være forsiktige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åtte medlemmer av Rhoden-familien ble fredag morgen lokal tid funnet drept i sine respektive hjem i delstaten Ohio i USA. Politiet har satt i gang en klappjakt for å finne den eller de som står bak drapene.

Samtidig kommer det stadig nye detaljer rundt de grusomme funnene som ble gjort på fire forskjellige adresser. Alle de avdøde ble skutt i hodet i det som av myndighetene beskrives som regelrette henrettelser.

Politiet ber også gjenlevende slektninger av de avdøde om å være ekstra forsiktige, da de fortsatt ikke har noe konkret motiv å gå ut fra. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Nødsamtaler

Lørdag kveld norsk tid offentliggjorde politiet nødsamtalene som ble ringt inn fra hjemmene knyttet til Rhoden-familien.

Den første telefonen kom rundt klokka åtte på morgenen. Kvinnen som ringer inn forteller politiet at «det er blod over hele huset», og at det virker å være to døde menn i huset.

Den andre telefonen kom kort tid senere. Her forteller mannen som ringer inn at han hadde funnet fetteren sin skutt, og at det hele er uvirkelig.

Sparte barna

Politiet har også gått ut med identiteten til de åtte avdøde. De er Hannah Gilley (20), Christopher Rhoden Senior (40), Christopher Rhoden Junior (16), Clarence «Frankie» Rhoden (20), Dana Rhoden (37), Gary Rhoden (38), Hanna Rhoden (19) og Kenneth Rhoden (44).

Vedkommende som står bak drapene, sparte derimot de yngste familiemedlemmene - et fire dager gammelt spedbarn, samt to barn på henholdsvis seks måneder og tre år.

Moren til den nyfødte lå i senga sammen med barnet sitt da hun ble skutt og drept.

- Jeg kan ikke tro at noen ville drepe en mor som holdt sitt fire dager gamle barn i armene sine, sier Phil Fulton, og legger til at de overlevende familiemedlemmene er lammet av sorg. Han er pastor ved Union Hill Church som ligger i den lille byen Peebles der drapene fant sted.

Dusør

Myndighetene gjør nå alt de kan for å komme til bunns i drapssaken, og Jeff Ruby, en lokal forretningsmann, har utlovet en belønning på 25 000 dollar for informasjon som kan føre til en arrestasjon av den eller de skyldige.

Den republikanske presidentkandidaten John Kasich kommer fra delstaten Ohio. Han forteller at han er preget av det som har skjedd.

- Vi vil fortsette å følge dette tett, og de staten vil jobbe med de lokale politimyndighetene på alle måter vi kan for å løse dette, sier han ifølge The Guardian.