Åtte funnet i live i snøskredet i Italia - håp om å finne flere

Funnet av røyklukt under kjøkkengolvet. 

DRAMATISK: Redningspersonell har filmet fra innsiden av hotellet i Italia der 29 mennesker er savnet etter et snøskred. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Åtte mennesker er funnet i live, blant dem to åtte år gamle barn, melder La Repubblica ved 13-tiden. Seks av de åtte var gravd fram ved 13.45-tiden. To barn, tre kvinner og to menn er funnet i live.

(Dagbladet): Den første meldingen fredag formiddag var at seks personer er funnet i live etter at et hotell i Abruzzo-regionen i Italia ble tatt av et snøskred onsdag.

- Gleden var stor, de kunne ikke tro sine øyne og omfavnet oss, sa en av redningsmennene.

Seinere er to til funnet i live.

- Vi har fortsatt håp om å finne flere overlevende. Det kan være flere luftlommer der inne, sier en av lederne for redningsoperasjonen, Marco Bini, ved 14-tiden.

Røyklukt - fyrte opp bål

Ifølge RAI var det røyklukt som fikk redningsmannskapene til å grave seg fram til et område ved kjøkkenet.

Der ble de overlevende funnet under et golv, der de hadde fyrt opp et bål, for å få varme og lys til å se om det var mat der

Gravingen i de steinharde snømassene hadde pågått sammenhengende i 34 timer før de første seks ble oppdaget. Så ble to menn funnet i en annen luftlomme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer