Åtte henrettet for terror i Kina

Det opplyste statlige medier søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte personer som er dømt for terrorangrep, blant annet et bombeangrep på Tiananmen-plassen i Beijing i fjor, er henrettet, opplyste statlige medier søndag.

Nyhetsbyrået Xinhua skriver at de åtte var involvert i flere tilfeller av terror knyttet til uroen i Xinjiang-regionen, der kinesiske myndigheter sier at militante separatister står bak en rekke angrep de siste månedene.

Tre av de dømte ble «fratatt sin politiske rett til å leve» for sin rolle i selvmordsangrepet med en bil på Tiananmen-plassen i oktober 2013.

To turister ble drept i angrepet, der en bil kjørte inn i en menneskemengde og deretter eksploderte og sto i flammer. Tre angripere døde også i attentatet, som myndighetene mener at separatistene fra Xinjiang sto bak.

De fem andre ble dømt i forbindelse med andre angrep som myndighetene karakteriserer som terrorangrep.

Dommene og henrettelsene viser hvilken hard linje kinesiske myndigheter inntar mot det voksende antallet voldelige angrep som finner sted i Kina.

Et av de mest urolige områdene er Xinjiang, der muslimske uigurer protesterer mot årtier med undertrykking og økonomisk ulikhet og krever økt selvstyre eller selvstendighet.

(NTB)