Åtte i retten etter mishandling og knivstikking

Åtte menn må møte i Stavanger byrett i morgen, tiltalt for å ha medvirket til knivstikking og mishandling av to innvandrere under særdeles skjerpende omstendigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Stavanger Aftenblad skal tre av dem være sentrale i det høyreekstreme miljøet i Norge. En av de tiltalte regnes for å være en av lederskikkelsene i det nynazistiske miljøet på Sørlandet.

Noen timer før de to innvandrerne fra Algerie og Etiopia ble angrepet, delte de tiltalte ut løpesedler for den nazistiske organisasjonen National Alliance.

Ingen av de åtte er tiltalt for rasistisk motivert vold, noe som innebærer at påtalemyndigheten ikke mener det er noen sammenheng mellom utdelingen av løpesedlene med rasistisk budskap, og knivstikkingen som skjedde i Stavanger sentrum natt til lørdag 4. mars 2000.

En 22 år gammel mann fra Kristiansand er tiltalt for å ha stukket begge med kniv. Den ene fikk kutt, mens den andre ble påført til sammen åtte stikksår. Sistnevnte fikk også punktert venstre lunge.

De andre sju er tiltalt for å ha kastet murstein på innvandreren som ble grovest mishandlet. De skal også ha sparket ham i underlivet, hodet og kroppen, mens han lå på bakken.

Med åtte personer på tiltalebenken ble det for trangt å avholde rettssaken i tinghuset i Stavanger. Hovedforhandlingene blir i stedet avholdt i Indremisjon-gården som ikke ligger langt fra tinghuset, skriver Bergens Tidende.

(NTB)