Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åtte indiske kvinner døde etter massesterilisering

60 er innlagt på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte kvinner er døde og over 60 er innlagt på sykehus med komplikasjoner etter en statlig massesterilisering på en helseleir i det sentrale India, ifølge lokale medier.

Én lege opererte 83 kvinner i løpet av fem timer i landsbyen Pendari i Bilaspur-distriktet. Kvinne fikk reise hjem etter kort tid, men mange opplevde etter hvert sterke smerter, kvalme og feber.

- Mandag begynte rapporter om lavere puls, kvalme og andre plager å strømme inn fra kvinnene som gjennomgikk operasjon, sier guvernør Sonmani Borah i Bilaspur-distriktet.

64 kvinner er innlagt på ulike sykehus, og tilstanden til mange er kritisk.

- Det er for tidlig å si hva som gikk galt. Vi vet det om 72 timer, når obduksjonsrapportene er klare, opplyser en kilde i det statlige helsevesenet.

Lokale myndigheter i India tilbyr ofte belønning som biler og elektriske varer til par som stiller frivillig til sterilisering, i et forsøk på å kontrollere landets innbyggertall.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media