Åtte irakere dømt for gjengvoldtekt i Østerrike

Alle mennene unntatt én nektet for å ha voldtatt kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte irakiske statsborgere er i en domstol i Østerrike dømt for å ha gjengvoldtatt en 28 år gammel tysk kvinne nyttårsaften 2015.

De åtte ble torsdag dømt til mellom ni og tretten års fengsel for voldtekten, som skjedde i en leilighet i Østerrikes hovedstad Wien.

Irakerne er i alderen 22–48 år og kom til Østerrike mellom mai og desember 2015. Fem av dem fikk innvilget flyktningstatus.

Ifølge påtalemyndigheten utnyttet mennene at den 28 år gamle tyske turisten hadde drukket svært mye alkohol på nyttårsaften. Retten fikk høre at fire av mennene hadde tatt med kvinnen til en leilighet i byen. De fire andre irakerne hadde deretter kommet til stedet, og alle åtte voldtok kvinnen etter tur. Da kvinnen våknet, lå hun naken i en seng i leiligheten.

Alle mennene unntatt én nektet for å ha voldtatt kvinnen. Flere av dem innrømmet imidlertid å ha hatt samleie med kvinnen, men hevdet det var frivillig fra hennes side. En niende tiltalt iraker, som sa han sov da han var i leiligheten, er frikjent i saken.

Både påtalemyndigheten og de åtte dømte har besluttet at de vil anke dommen.

Voldtekt kan straffes med opptil 15 års fengsel i Østerrike.

(NTB)