Åtte jenter utsatt for guttegjeng

DRAMMEN (Dagbladet): Drammen-politiet etterforsker nå åtte seksuelle overgrep som seks 12- 15 år gamle skolegutter skal ha utført. I går ble ytterligere tre gutter i guttegjengen tatt inn til avhør om voldtekt av en 15 år gammel jente. Politi og nærmiljø er skremt og sjokkert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet utelukker ikke at enda flere jenter kan ha blitt utsatt for guttegjengen.

- Nå etterforsker vi ett voldtektstilfelle og sju forhold av beføling og seksuell trakassering. Vi ser svært alvorlig på saken. Vi har aldri vært borti noe tilsvarende, sier førstebetjent Lars Sæther ved Drammen politikammer.

Flere av guttene skal ha tilstått overgrep mot den 15 år gamle jenta.

Redde jenter

På grunn av gjerningsmennenes lave alder er det lite politiet kan gjøre rent strafferettslig, men barnevernet er koblet inn i saken.

Alle de seks avhørte guttene bor på Fjell i Drammen. De tre yngste guttene går på Fjell skole, mens de tre eldste går på Galterud skole.

- Vi visste ikke om dette før vi så det i avisene. Det er ekkelt å vite at de guttene går på samme skole som oss, sier venninnene Mirjeta Gjuka (14) og Fathma Muhamed (13).

Flere av de ungdommene Dagbladet var i kontakt med, kjente både voldtektsofferet og gjerningsmennene.

- De er noen skikkelig drittunger, som bare bøller rundt. Det er bra at de ble tatt, sier en 14 år gammel jente til Dagbladet. Hun ville ikke stå fram av frykt for å bli banket opp av de samme guttene.

Sjokkert rektor

- Dette er en rystende historie. Det må være en form for gruppepress som står bak, sier rektor Egil Fladmark ved Fjell skole.

På skolens siste dag ble han nødt til å hente en 12-åring og to 13-åringer inn på kontoret for å overlevere dem til politiet. De er mistenkt for voldtekt.

- Jeg tror ikke det er særlig stor sjanse for at de vil gjøre flere overgrep. Vi samler nå så omfattende materiale som mulig for å gi barnevernet en god sak, sier førstebetjent Lars Sæther.

- Disse guttene har sporet helt av. De trenger hjelp, sier Lars Sæther.

SKREMT: - Det er ikke noe hyggelig å vite at disse guttene går løs i området her, sier Fathma Muhammed (13) og Mirjeta Gjuka (14).