Åtte kroner i bot for Dianas dødsbilder

Tre av fotografene som forfulgte henne er dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tre franske fotografer har fått en euro (7,9 norske kroner) i bot, etter å ha blitt dømt for å ha krenket privatlivets fred da de tok bilder av prinsesse Diana og Dodi Fayed både før og etter den fatale kollisjonen i Paris i 1997, hvor både prinsessen, kjæresten Dodi og sjåføren Henri Paul omkom.

Offentlig vrak

Størrelsen på boten er symbolsk, og ble satt i en dom på fredag, men ikke offentliggjort før i dag, skriver AP.

Fotografene Jaques Langevin, Christian Martinez og Fabrice Chassery frikjent i 2003, da en domstol sa at et bilvrak på en offentlig vei ikke er et privat område. Men fransk høyesterett var uenig, og i april i fjor ble saken sendt videre til en ankeinstans for å bli prøvet på nytt.

I tillegg til den symbolske boten, ble fotografene dømt til å betale offentliggjøring av dommen i tre aviser eller magasiner.

Konfiskerte vrakbilder

Det var Mohammed Al Fayed, faren til Dodi Fayed, som gikk til sak mot fotografene. Hverken Dianas familie eller den britiske kongefamilien var involvert i søksmålet.

Anklagen om krenking av privatlivets fred dreier seg om tre bilder fra da Diana og Dodi forlot hotellet Ritz i bil, og tre bilder fra vraket etter kollisjonen i en tunnell ved elven Seine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer