Åtte lettere skadd da Nesodd-båten krasjet i brygga

Kjørte rett inn i betongbrygge. Passasjerer opplevde situasjonen som meget dramatisk.

KRASJET: Fire skal ha blitt skadd da Nesodd-båten «Smørbukk» krasjet i brygga på Nesodden i 14-tida ettermidddag. Foto: Anders Skjøstad
KRASJET: Fire skal ha blitt skadd da Nesodd-båten «Smørbukk» krasjet i brygga på Nesodden i 14-tida ettermidddag. Foto: Anders SkjøstadVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åtte personer skal være lettere være skadd etter at Nesodd-båten «Smørbukk» krasjet i brygga på Nesodden i 14-tida ettermidddag, opplyser Follo politidistrikt.

Hoveredningssentralen på Sola fikk melding om ulykken klokka 1410 og hadde en SeaKing som var klargjort for å fly til Nesodden.

- Men båten kom til kai på Nesodden for egen maskin, så SeaKingen ble kansellert, sier redningsleder Andreas Bull til Dagbladet.

Omfanget av personskadene er foreløpig uklart.

- Det er ambulanser på stedet som tar seg av de skadde, sier Bull.

Kapteinen informerte om teknisk problem
Et vitne Dagbladet har snakket med beskriver en dramatisk opplevelse på Nesodden-båten.

- Båten kjørte ikke til den brygga den vanligvis legger til, men til en betongbrygge rett ved. Mannskapet som sto foran i båten for å legge til hadde visst ropt at alle sammen måtte inn i båten og sette seg ned. Alle fikk på seg redningsvester.

- Da vi krasjet falt folk om hverandre, noen sto i trappa og falt ned den. Etter krasjet seg båten ut i sjøen igjen og så begynte det å komme røyk.

Vitnet Dagbladet snakket med forteller at kapteinen informerte passasjerene om at det ikke var brann, men røykutvikling. Kapteinen skal også ha forklart til passasjerene at et teknisk problem var årsaken til krasjet.

- Det var skikkelig ekkelt, det var en dame som lå helt stille på gulvet ved siden av meg. Hjerte pumpet skikkelig og barn skrek.

Hos driftsselskapet Tide Sjø på Rådbusbrygga i Oslo får Dagbladet bekreftet at en av Nesodd-fergene har vært involvert i en episode i ettermiddag. Mer vet vi foreløpig ikke. Regionsjefen vår sitter i telefonen , sier damen på sentralbordet.

Dagbladet kommer med mer.

LETTERE SKADD: Her ser vi hvor båten traff brygga. Foto: Sveinung U. Ystad
LETTERE SKADD: Her ser vi hvor båten traff brygga. Foto: Sveinung U. Ystad Vis mer