Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spøkelsesskipene:

Åtte lik funnet om bord på antatt nordkoreansk båt

Åtte døde personer er funnet ved en skipbrudden båt som ble skylt i land i Japan. Myndighetene mistenker at det er nok et «spøkelsesskip» fra Nord-Korea.

FLERE SKIP FUNNET: I flere år har skipbrudne båter med råtnende lik skylt i land i Japan. Nå har det skjedd på nytt. Dette er bilde av en båt som ble funnet tilbake i 2015. Foto: NTB Scanpix
FLERE SKIP FUNNET: I flere år har skipbrudne båter med råtnende lik skylt i land i Japan. Nå har det skjedd på nytt. Dette er bilde av en båt som ble funnet tilbake i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannskap fra kystvakten fant sju lik om bord på båten, som ble skyldt i land ved Knazawa i Sentral-Japan i forrige uke. I tillegg ble levninger av et menneske funnet rundt 15 meter fra skipet.

- Det er vanskelig å identifisere likene, siden de har begynt å råtne, sier Hiroshi Abe hos det lokale politiet til nyhetsbyrået AFP.

Dårlig vær har gjort det vanskelig for mannskapene å undersøke skipsvraket grundig.

- Vi har funnet et tobakksskrin med koreanske tegn, men vi kan ikke slå fast om båten kommer fra Nord-Korea, sier Abe.

Kystvakten tror imidlertid skipet er det siste i rekken av nordkoreanske fiskebåter som kommer inn over den japanske kysten. Bare i fjor kom det inn 104 slike båter – og 66 året før.

I flere av tilfellene har mannskapet avgått ved døden på sjøen, og derfor omtales båtene som «spøkelsesskip» i japanske medier.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!