Åtte menn døde etter feil kreftbehandling

- Det er feil som aldri skulle ha skjedd.

 FATAL KONSEKVENS:  Mange menn med kreft i kjønnsorganet har fått feil behandling. Illustrasjon: Asklepios Atlas of the Human Anatomy  .
FATAL KONSEKVENS: Mange menn med kreft i kjønnsorganet har fått feil behandling. Illustrasjon: Asklepios Atlas of the Human Anatomy .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

8 menn har mistet livet og 25 menn har fått lavere overlevelsesprognose etter å ha blitt feilbehandlet mot kreft i kjønnsorganene de siste fire årene, ifølge Norsk pasientskadeerstatning (NPE).

I løpet av de siste fire årene har NPE gitt 89 menn med kreft i kjønnsorganene medhold i at de har fått feil behandling.

- Dette er en tragedie for mennene og deres pårørende. Det er feil som aldri skulle ha skjedd. Hvis disse mennene hadde fått stilt riktig diagnose og fått riktig behandling tidligere, hadde de hatt en bedre sjanse til å overleve, sier avdelingsdirektør Anne-Mette Gulaker.

79 av sakene gjelder prostatakreft, men også personer med kreft i testiklene og i penis har fått feil behandling.

- Utilstrekkelige undersøkelser og manglende evne til å følge opp symptomer på disse krefttypene har ført til at kreftdiagnosen har blitt stilt for sent i mange tilfeller. Det har ført til forlenget sykdomsforløp og av og til forkortet levetid, sier Gulaker.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram