GRUPPEVOLDTEKT: En kvinne i 45-årsalderen skal natt til lørdag ha blitt voldtatt av åtte menn i midten av 20-åra på en lugard på Viking Lines Finlands-båt «Amorella».  Foto: AFP / NTB Scanpix
GRUPPEVOLDTEKT: En kvinne i 45-årsalderen skal natt til lørdag ha blitt voldtatt av åtte menn i midten av 20-åra på en lugard på Viking Lines Finlands-båt «Amorella». Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Åtte menn pågrepet for gruppevoldtekt av kvinne på Finlands-ferje

- Kvinnen var helt ødelagt, naturligvis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dabladet): Åtte svenske menn i 25-årsalderen er pågrepet, mistenkt for en grov gruppevoldtekt av en kvinne i 45-årsalderen i en lugar på Finlands-ferja «Amorella» natt til lørdag.

- Kvinnen var helt ødelagt, naturligvis, sier en person som hjalp henne etter voldtekten, til svenske Aftonbladet.

Fem av mennene ble pågrepet lørdag morgen i den finske byen Turku. En mann ble pågrepet på den finske øygruppa Åland, mens ytterligere to menn ble tatt da ferja returnerte til Stockholm i går kveld.

- Høylytte og slemme Vitner forteller at mennene utmerket seg på ferja før voldtekten skal ha funnet sted.

- De var høylytte og slemme og forsøkte å ta seg inn i vår lugar. Vi fikk en dårlig følelse av dem, sier en jentegjeng til Aftonbladet.

Vitnene sier de også er kritiske til den oppfølgingen voldtektsofferet fikk av vaktene om bord på «Amorella».

- De lot henne sitte utenfor lugaren med buksene nede, helt i sjokk, i stedet for å hjelpe henne derfra, sier en av dem.

Nekter straffskyld Den svenske avisa Expressen har snakket med advokaten til en av de mistenkte mennene.

- Jeg traff ham i dag, og han sier han definitivt ikke har noe minne av at noe bemerkelsesverdig har skjedd på båten, sier advokaten og forteller at klienten nekter straffskyld.

- Han forstår ingenting. Han sier han var på ferja med noen kamerater som en vanlig passasjer, inntil det kom noen vakter og fortalte ham at noe skulle ha skjedd om bord på båten, sier advokaten.

PÅGREPET: Fem av mennene ble pågrepet i den finske byen Turku (bildet). Foto: Roni Lehti / Lehtikuva / Reuters / NTB Scanpix
PÅGREPET: Fem av mennene ble pågrepet i den finske byen Turku (bildet). Foto: Roni Lehti / Lehtikuva / Reuters / NTB Scanpix Vis mer