Åtte millioner sør i Afrika truet av sult

Åtte millioner mennesker i det sørlige Afrika trues av en sultkatastrofe, og de neste 40 til 60 dagene blir svært avgjørende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På tross av seks måneders advarsler om en forestående katastrofe har de internasjonale donorene reagert langsomt, sporadisk og med meget små bidrag på Verdens matvareprogram (WFP) sine appeller om hjelp til området.

2,6 millioner mennesker i Malawi, Zambia, Zimbabwe, Mozambique, Lesotho og Swaziland overlever i dag kun på verdenssamfunnets nåde av matvarehjelp fra WFP.

- Men allerede innen de neste 40 til 60 dagene frykter vi at så mange som åtte millioner mennesker i området vil være tomme for mat. Situasjonen er ekstremt kritisk, sier WFP-talsmann Richard Evans til Ritzau.

WFP har appellert til giverne om 560 millioner kroner, men har foreløpig kun mottatt om lag 25 millioner.

- Det er vanskelige å se hvordan vi skal kunne rekke få hjelpen fram. Situasjonen er desperat. Kun en øyeblikkelig og omfattende innsats kan forhindre en humanitær katastrofe. Ikke siden sultkatastrofen i 1991-1992 har situasjonen vært så ille, sier Evans.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer