Åtte millioner til ofrene

Utenriksdepartementet har bevilget 8,1 millioner kroner til orkan-ofrene i Mellom-Amerika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pengene skal fordeles på Nicaragua, Honduras, Belize, Costa Rica, Guatemala og Panama og kanaliseres gjennom Røde Kors og FNs kontor for koordinering av humanitær bistand.

Av den norske hjelpen går 4,5 millioner til Røde Kors, som har plusset på ytterligere 500.000 kroner. Organisasjonen Redd Barna deltar også i hjelpearbeidet og bevilget tirsdag nærmere 1 million kroner til ofrene i Mellom-Amerika.

Utenriksdepartementet vil vurdere om ødeleggelsene etter orkanen vil få konsekvenser for den langsiktige bistanden til landene i Mellom-Amerika.
Utviklingsfondet, en frivillig organisasjon som har arbeidet i Nicaragua i 20 år, håper hjelpen til Mellom-Amerika bare er en begynnelse og er skuffet over å ha fått avslag på sin egen søknad om hjelp fra Utenriksdepartementet.

- Vi var trolig de første som søkte om hjelp, og det er viktig for ofrene at bistanden ikke bare kanaliseres gjennom Røde Kors og FN, sier Aksel Nærstad i Utviklingsfondet.

- Regjeringen i Nicaragua gjør det veldig vanskelig for frivillige organisasjoner å operere i landet, og det blir vanskelig å hjelpe alle ofrene uten disse organisasjonene, sier han. (NTB)