Åtte mistet livet i orkan

MOSKVA (NTB): Minst åtte mennesker omkom og 170 ble skadd da Moskva i natt opplevde sin verste storm noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Minst 5000 trær ble rykket opp med roten, takplater virvlet gjennom lufta og reklameplakater og elektriske kabler ble revet ned.

Det ble målt vindkast på opp til 20 meter i sekundet ved statens fire meteorologiske stasjoner. Samtidig falt det 35 millimeter regn - som er halvparten av den normale nedbørsmengden i juni - i løpet av en time.

Mange mennesker ble truffet av flyvende reklameplakater, fallende trær og andre gjenstander som ble sugd opp av en virvelstorm av støv og regn. Flertallet av de omkomne, seks i Moskva og to i byens forsteder, hadde havnet under nedfelte trær eller skilt, sier sykehusmyndighetene.

20 minutter

Orkanen varte bare i 20 minutter ved midnattstider, men etterpå var gatene strødd med mursteiner, rester av tak og takrenner og greiner. Flere biler ble knust under tunge trær, og taket på Bolsjoj-teateret ble sterkt skadd. Resten av natten var det en mer vanlig storm, med lyn og torden.

Årsaken til orkanen var at varm luft som har ligget over Moskva i en ukes tid, kolliderte med en kald luftmasse som kom fra vest.

Flere hundretalls biler ble begravd av trær. Kiosker og hjemmelagde garasjer ble rykket opp og kastet avgårde i vinden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer