Åtte nye arrestert

Åtte nye personer er arrestert i forbindelse med de mislykkede selvmordsaksjonene i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Samtidig skal en tredje islamistisk terrorcelle planlegge et selvmordsangrep på T-banen og andre steder i verdensmetropolen. Dermed spres det igjen frykt i Londons gater.

Tilstod

Ytterligere sju personer ble arrestert i Sør-England søndag i forbindelse med det mislykkede terrorangrepet i London 21. juli.

– Politiet lette på to adresser i Sussex-regionen i Sør-England, og på en av adressene arresterte de sju personer, sier en talsmann for politiet til nyhetsbyrået AP.

Det er seks menn og en kvinne som ble pågrepet i dagens aksjon. Alle ble tatt med til politistasjonen for avhør.

I Italia ble broren til Osman Hussain, som tilsto å stå bak angrepet i London 21. juli, også arrestert søndag.

Han er mistenkt for å ødelegge dokumenter som ville vært verdifulle for den videre etterforskingen, men politiet tror ikke han kan knyttes direkte til terroren. Politiet er rimelig sikre på at de har tatt de fire som gjennomførte terrorforsøket, men arbeider nå med å finne personer som kan ha deltatt i planleggingen eller bidratt med penger..

Planer om tredje angrep

Den tredje islamitiske terrorcellen skal være uavhengig av gruppene som utførte angrepene 7. og 21. juli. Det sier britiske sikkerhetskilder til avisen Sunday Times.

Etterretningsopplysninger om en operativ celle med tilgang til eksplosiver og som har planer om å utføre en tredje bølge av angrep, var årsaken til torsdagens kjempeoperasjon i London hvor 6.000 politimenn var involvert.

Politikilder sier at de hadde spesifikk informasjon fra flere uavhengige kilder om at et angrep var planlagt akkurat den dagen. London-politiet mener imidlertid at cellen fortsatt arbeider med planer om flere selvmordsaksjoner.