Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åtte nye omkomne funnet etter Air France-ulykken

Hentet opp fra Atlanterhavet mandag.

FINNER FLERE OMKOMNE: Åtte nye personer er hentet opp fra Atlanterhavet etter Air France-ulykken. Foto: AP/SCANPIX
FINNER FLERE OMKOMNE: Åtte nye personer er hentet opp fra Atlanterhavet etter Air France-ulykken. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Åtte nye omkomne etter Air France-ulykken ble funnet i Atlanterhavet mandag, opplyser brasilianske tjenestemenn.

Totalt er dermed 24 omkomne funnet etter at flight AF 447 styrtet utenfor kysten av Brasil for om lag en uke siden, ifølge nyhetsbyrået AP.

De døde ble funnet av brasilianske og franske redningsmannskaper. Brasilianske myndigheter vil ikke gå ut med detaljer om kjønn på de omkomne, siden det i noen tilfeller er vanskelig å avgjøre. 

I dag vil de første døde bli fraktet til byen Recife i Brasil for identifisering. 

Brasilianske myndigheter presiserte mandag at for dem er det første prioritet å finne omkomne, ifølge CNN. De franske mannskapene har ansvar for å finne flyets svarte boks, og både en ubåt og flere andre redskaper som kan finne den er på vei til området.

Tidligere i dag ble det klart at haleroret til flyet var blitt funnet som den første store vrakdelen fra flyet. En talsmann for den brasilianske marinen opplyser at det er plukket opp "flere dusin strukturelle deler" fra flyvraket, men redningsledelsen vil foreløpig ikke gi flere detaljer om hva som er funnet - bortsett fra det bildet forteller om den store biten av halen.

Det er i halen flyets svarte bokser sitter, og håper er at funnet av halebiten kan snevre inn søksområdet etter den svarte boksen.Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!