UTRYKNING: En ambulanse forlater våpenfabrikken der minst åtte personer mistet livet i en eksplosjon. Foto: AP / NTB Scanpix
UTRYKNING: En ambulanse forlater våpenfabrikken der minst åtte personer mistet livet i en eksplosjon. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Åtte omkom i eksplosjon på våpenfabrikk i Sør-Afrika

Minst åtte mennesker mistet livet i en eksplosjon på en våpenfabrikk i nærheten av Cape Town i Sør-Afrika, opplyser lokale myndigheter.

Hendelsen fant sted på en Rheinmetall Denel-fabrikk i Somerset West mandag ettermiddag. Innbyggere i området forteller at husene deres ristet som følge av eksplosjonen.

Brannmannskaper ble satt inn i søk- og redningsinnsatsen på fabrikken, som ligger drøyt fire mil unna Cape Town. Brannen som brøt ut på ulykkesstedet, er brakt under kontroll, opplyser den lokale sikkerhetssjefen mandag kveld.

Selskapet Rheinmetall Denel bekrefter hendelsen, men har ingen detaljer om ofrene eller bakgrunnen for eksplosjonen.

- Vi etterforsker saken, heter det i en pressemelding.

Selskapet oppgir at de produserer militært materiell og sprengstoff for Sør-Afrikas hær og politi, samt internasjonale kunder. 51 prosent av selskapet eies av Rheinmetall Defence i Tyskland, mens den resterende andelen tilhører det statseide sørafrikanske konsernet Denel.