Åtte omkom i helikopterstyrt i Sør-Afghanistan

14 skadd da koalisjonshelikopter gikk i bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Åtte amerikanske soldater omkom og 14 ble skadd da et av de amerikanskledede koalisjonsstyrkenes helikoptre styrtet i Sør-Afghanistan.

- Åtte tjenestemenn fra koalisjonen mistet livet og 14 ble skadd søndag morgen da et av koalisjonens helikopter av typen CH-47 plutselig og på uforklarlig vis mistet motorkraften og styringen og styrtet, sier den amerikanskledede koalisjonen.

Helikopteret styrtet i Zabul-provinsen sørøst i landet. Innbyggere i Shah Joy-distriktet i provinsen sier at det krasjet like ved hovedveien mellom hovedstaden Kabul og den urolige byen Kandahar i Sør-Afghanistan.

Det var 22 mennesker om bord i helikopteret da det styrtet, og det var ute på et transportoppdrag da det fikk problemer.

- Skutt ned

Islamistbevegelsen Taliban, som er aktive i området, sier at gruppen skjøt ned helikopteret med en rakett. Men det amerikanske forsvaret opplyser at helikopteret styrtet etter at flygeren meldte om tekniske problemer med motoren.

Taliban har også tidligere hevdet at de har skutt ned helikoptre, men internasjonale styrker har bare meldt om ett tilfelle der et helikopter var blitt skutt ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer