DREPT AV BILBOMBE: journalist Daphne Caruana Galizia ble drept av en bilbombe på Malta 16. oktober. Nå er åtte personer pågrepet. Bildet er fra 2016. Arkivfoto: Jon Borg, AP/NTB Scanpix).
DREPT AV BILBOMBE: journalist Daphne Caruana Galizia ble drept av en bilbombe på Malta 16. oktober. Nå er åtte personer pågrepet. Bildet er fra 2016. Arkivfoto: Jon Borg, AP/NTB Scanpix).Vis mer

Åtte pågrepet etter journalistdrap på Malta

Daphne Caruana Galizia (53) avslørte at kona til statsministeren gjemte unna penger i Panama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Caruana Galizia ble drept av en bilbombe 16. oktober. Den 53 år gamle gravejournalisten, som blant annet hadde arbeidet for aviser som The Sunday Times og The Malta Independent, hadde i årevis skrevet kritisk om landets politikere og næringslivstopper og avdekket flere tilfeller av korrupsjon.

Tidligere i år avslørte hun at kona til statsminister Joseph Muscat, Michelle Muscat, hadde etablert et stråselskap og gjemt unna penger i skatteparadiset Panama.

SPRENGT: Restene av bilen der der den maltesiske gravejournalisten ble drept av en bombe 16. oktober i år. Foto: Rene Rossignaud, AP/NTB Scanpix.
SPRENGT: Restene av bilen der der den maltesiske gravejournalisten ble drept av en bombe 16. oktober i år. Foto: Rene Rossignaud, AP/NTB Scanpix. Vis mer

Blant dem som reagerte sterkt på drapet var EU-parlamentet, som krevde grundig etterforskning og besluttet å ære den drepte journalisten ved å oppkalle presserommet sitt etter henne.

Mandag opplyste statsminister Joseph Muscat at åtte personer er pågrepet i saken, men det er foreløpig ikke kjent hvem dette er eller hva motivet for drapet var.

(NTB).