DREPT AV BILBOMBE: journalist Daphne Caruana Galizia ble drept av en bilbombe på Malta 16. oktober. Nå er åtte personer pågrepet. Bildet er fra 2016. Arkivfoto: Jon Borg, AP/NTB Scanpix).
DREPT AV BILBOMBE: journalist Daphne Caruana Galizia ble drept av en bilbombe på Malta 16. oktober. Nå er åtte personer pågrepet. Bildet er fra 2016. Arkivfoto: Jon Borg, AP/NTB Scanpix).Vis mer

Åtte pågrepet etter journalistdrap på Malta

Daphne Caruana Galizia (53) avslørte at kona til statsministeren gjemte unna penger i Panama.

Caruana Galizia ble drept av en bilbombe 16. oktober. Den 53 år gamle gravejournalisten, som blant annet hadde arbeidet for aviser som The Sunday Times og The Malta Independent, hadde i årevis skrevet kritisk om landets politikere og næringslivstopper og avdekket flere tilfeller av korrupsjon.

Tidligere i år avslørte hun at kona til statsminister Joseph Muscat, Michelle Muscat, hadde etablert et stråselskap og gjemt unna penger i skatteparadiset Panama.

SPRENGT: Restene av bilen der der den maltesiske gravejournalisten ble drept av en bombe 16. oktober i år. Foto: Rene Rossignaud, AP/NTB Scanpix.
SPRENGT: Restene av bilen der der den maltesiske gravejournalisten ble drept av en bombe 16. oktober i år. Foto: Rene Rossignaud, AP/NTB Scanpix. Vis mer

Blant dem som reagerte sterkt på drapet var EU-parlamentet, som krevde grundig etterforskning og besluttet å ære den drepte journalisten ved å oppkalle presserommet sitt etter henne.

Mandag opplyste statsminister Joseph Muscat at åtte personer er pågrepet i saken, men det er foreløpig ikke kjent hvem dette er eller hva motivet for drapet var.

(NTB).