Åtte pågrepet for smugling av «olding»

Var egentlig en forkledd ung asiat som flyktet fra Kina.

FANTASTISK FORKLEDNING: Skjorta er den samme, men vekk er røkejakka, brillene, lua og silikonmaska. Den unge asiaten kom ombord forkledd som oldingen til høyre. Foto: Handout
FANTASTISK FORKLEDNING: Skjorta er den samme, men vekk er røkejakka, brillene, lua og silikonmaska. Den unge asiaten kom ombord forkledd som oldingen til høyre. Foto: HandoutVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Myndighetene i Hong Kong har arrestert åtte personer de mener har medvirket til smuglingen av en ung kinesisk mann 29. oktober i fjor.

Mannen kom seg om bord på Air Canadas AC018 fra Hong Kong til Vancouver som en gammel, hvit mann. Timer senere steg han av i Vancouver i Canada som en ung asiat.

Da han ble møtt av grensemyndighetene i Vancouver ba han umiddelbart om asyl som flyktning.

Fikk hjelp Myndighetene mener han har reist til Hong Kong med ekte kinesiske reisedokumenter, men at han skal ha byttet dem mot falske papirer og en detaljert silikonmaske før han gikk om bord Air Canada.

Overfor nyhetsbyrået AP opplyser myndighetene i Hong Kong at de i helga arresterte fem menn og tre kvinner. Blant de arresterte var en ansatt og to tidligere ansatte ved flyplassen i Hong Kong.

De åtte er mistenkte smuglere og skal ha ordnet falske papirer til flere passasjerer, ifølge myndighetene.

Pris: 270 000 kroner Det er uklart om de er siktet i saken, men arrestasjonene ble gjort etter mistanke om bytting av ombordstigningskort, salg av pass og bedrageri.

Ifølge informasjonsansvarlig Elly Au Yeung ved immigrasjonsmyndighetene i Hong Kong skal smuglerne ha tatt 300 000 kinesiske yen (over 270 000 kroner) i betaling.

Det Hollywood-baserte selskapet SPFXMAsks har tidligere opplyst at det er de som står bak masken, kalt «The Elder» (Den eldre). Selskapet sier de er stolte over hvor autentisk produktet deres er, men understreker at de aldri hadde regnet med misbruk.

Den kinesiske mannen er fremdeles fengslet i Canada i påvente en bekreftelse av hans identitet.