Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åtte pågrepet i osloaksjon - sjekkes mot tidenes største lånebedrag

Slo til i Oslo, Drammen og Østfold. Fire ansatt i DnB NOR.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): I en samarbeidsaksjon med Østfold politidistrikt, gikk Oslo-politiet til en koordinert aksjon og pågrep tilsammen åtte personer på flere ulike adresser i Oslo og i Drammen i dag.

I en pressemelding fra Oslo politidistrikt har pågripelsene vært på bakgrunn av det som antas å være et organisert nettverk for økonomisk kriminalitet.

De pågrepne i Oslo-aksjonen er menn i alderen 28 til 45 år. To av de pågrepne fra osloaksjonen er ansatt i DnB NOR. Politiet ønsker ikke å fortelle hvor de andre er ansatt, men tre av dem skal ifølge VG Nett ha jobbet i finansinstitusjoner.

- Fem av personene kan ikke knyttes yrkesmessig til dette, sier politiadvokat Anne Allum ved Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Sjekker mot Østfold-sak
Oslo-aksjonen ble startet i 06-tida i morges og det ble slått til både mot mennenes bopæl og arbeidssteder. Oslo tingrett er i ferd med å oppnevne forsvarere for de siktede i kveld. Det tas sikte på å gjennomføre avhør av de siktede i løpet av kveldstimene.

- Skyldspørsmålet har ikke vært noe tema så langt. Eventuelle framstillinger om varetektsfengsel vil trolig skje på torsdag, sier Allum.

Ifølge oslopolitiet har også Østfold-politiet gjennomført en aksjon og pågrepet to personer i dag. Disse skal også ha vært ansatt i DnB NOR og er siktet for medvirkning til grove bedragerier og grov korrupsjon, skriver VG Nett.

5. mai i år rullet Østfold-politiet opp det som ble beskrevet å være norgeshistoriens største bedragerisak av Finansnæringens hovedorganisasjon (NHO). Politiet pågrep opprinnelig seks personer, og siktet dem for bedragerier for over 100 millioner kroner mot flere banker.

Personene skal ha operert gjennom en rekke firmaer involvert i bygge- og boligmarkedet og restaurantbransjen. De skal ha skaffet seg betydelige lån gjennom oppblåste boligpriser og falske lønnsdokumenter.

Ifølge Fredrikstad Blad fremstilles de to antatte hovedmennene i Østfold-saken fra mai til nye varetektsfengslingsperioder i dag.

Oslopolitiet undersøker nå om det er en sammenheng mellom sakene i Oslo og sakene i Østfold.

- Vi undersøker nå om disse sakene har sammenheng, men akkurat nå er de adskilte, men jeg kan bekrefte at personene er siktet for samme type aktivitet, sier Allum.

Les: Røverkjøpene de tjente rått på

Fire ansatt i DnB NOR
Fire av de pågrepne er ansatte i DnB NOR, kommer det fram av en pressemelding fra DnB NOR.

«DnB NOR har i løpet av 2008 og 2009 anmeldt flere tilfeller av lånebedrageri mot banken i Oslo og Østfold på bakgrunn av falske lånedokumenter. Med utgangspunkt i dette har politiet i dag pågrepet fire av DnB NORs ansatte i Oslo ved deres respektive arbeidssted.», heter det i pressemeldinga.

- Vi avdekket selv i første omgang brudd på vårt interne regelverk, som førte til flere politianmeldelser i løpet av de siste åra. Politietterforskningen viste at fire ansatte har brutt reglene, sier informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen i Dnb NOR til Dagbladet.

Hun forteller at DnB NOR har jobbet tett med politiet, men at hun ikke kan kommentere detaljer rundt etterforskningen.

- Det er sterkt beklagelig at slikt skjer, sier Rasmussen.

Forholdene ble avdekket ved at det ble registrert brudd på internt regelverk.

- DnB NOR har arbeidet tett med politiet i etterforskningen av saken, og Oslo og Østfold politidistrikt forestår nå den videre etterforskningen av saken.

Finansnæringens hovedorganisasjonen ønsker ikke å kommentere saken, og viser til politiet og DnB NOR.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling