Åtte pågrepet i osloaksjon - sjekkes mot tidenes største lånebedrag

Slo til i Oslo, Drammen og Østfold. Fire ansatt i DnB NOR.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en samarbeidsaksjon med Østfold politidistrikt, gikk Oslo-politiet til en koordinert aksjon og pågrep tilsammen åtte personer på flere ulike adresser i Oslo og i Drammen i dag.

I en pressemelding fra Oslo politidistrikt har pågripelsene vært på bakgrunn av det som antas å være et organisert nettverk for økonomisk kriminalitet.

De pågrepne i Oslo-aksjonen er menn i alderen 28 til 45 år. To av de pågrepne fra osloaksjonen er ansatt i DnB NOR. Politiet ønsker ikke å fortelle hvor de andre er ansatt, men tre av dem skal ifølge VG Nett ha jobbet i finansinstitusjoner.

- Fem av personene kan ikke knyttes yrkesmessig til dette, sier politiadvokat Anne Allum ved Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Sjekker mot Østfold-sakOslo-aksjonen ble startet i 06-tida i morges og det ble slått til både mot mennenes bopæl og arbeidssteder. Oslo tingrett er i ferd med å oppnevne forsvarere for de siktede i kveld. Det tas sikte på å gjennomføre avhør av de siktede i løpet av kveldstimene.

- Skyldspørsmålet har ikke vært noe tema så langt. Eventuelle framstillinger om varetektsfengsel vil trolig skje på torsdag, sier Allum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer