TERROR I LONDON:

- Åtte personer arrestert i væpnet politiaksjon i Birmingham

Politiet antar at gjerningsmannen var alene om London-terroren. 

PÅGREPET: Sju personer er pågrepet etter terrorangrepet i London onsdag. Sjef for antiterror Mark Rowley i Metropolitan Police orienterte om politiets arbeids torsdag morgen. Redigerer: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Åtte personer er arrestert i Birmingham etter at politiet gjennomførte en stor aksjon på seks ulike adresser, melder politisjef Mark Rowley, ifølge The Guardian sin liveblogg.

Politiet meldte tidligere at syv personer var arrestert, men oppjusterte tallet til åtte like før 11:30 norsk tid.

Rowley har en provisorisk pressekonferanse utenfor Scotland Yard. Her melder han videre at etterforskningen fortsetter i fullt monn.

Her forteller Rowley at politiet antar at knivangriperen var alene om terroren.

Væpnet aksjon

Politiet vil ikke identifisere knivdesperadoen ennå. De vil heller ikke avkrefte eller bekrefte om han er britisk statsborger.

Politiet har i natt gjennomført en væpnet politiaksjon mot et hjem i Birmingham. De har også stengt av en rekke gater, og målet er å få tak i eventuelle bakmenn for gårsdagens terroraksjon i London, melder Sky News.

Fire personer drept

Av taktiske hensyn, gir politiet svært lite informasjon, men Sky News og en rekke andre britiske medier melder at terrorangrepet der fire personer, inkludert en politimann, ble drept og minst 40 skadd av en mann bevæpnet med kniv. Mannen ble skutt og drept av politiet utenfor parlamentet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.