TERROR I LONDON:

- Åtte personer arrestert i væpnet politiaksjon i Birmingham

Politiet antar at gjerningsmannen var alene om London-terroren. 

PÅGREPET: Sju personer er pågrepet etter terrorangrepet i London onsdag. Sjef for antiterror Mark Rowley i Metropolitan Police orienterte om politiets arbeids torsdag morgen. Redigerer: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Åtte personer er arrestert i Birmingham etter at politiet gjennomførte en stor aksjon på seks ulike adresser, melder politisjef Mark Rowley, ifølge The Guardian sin liveblogg.

Politiet meldte tidligere at syv personer var arrestert, men oppjusterte tallet til åtte like før 11:30 norsk tid.

Rowley har en provisorisk pressekonferanse utenfor Scotland Yard. Her melder han videre at etterforskningen fortsetter i fullt monn.

Her forteller Rowley at politiet antar at knivangriperen var alene om terroren.

Væpnet aksjon

Politiet vil ikke identifisere knivdesperadoen ennå. De vil heller ikke avkrefte eller bekrefte om han er britisk statsborger.

Politiet har i natt gjennomført en væpnet politiaksjon mot et hjem i Birmingham. De har også stengt av en rekke gater, og målet er å få tak i eventuelle bakmenn for gårsdagens terroraksjon i London, melder Sky News.

Fire personer drept

Av taktiske hensyn, gir politiet svært lite informasjon, men Sky News og en rekke andre britiske medier melder at terrorangrepet der fire personer, inkludert en politimann, ble drept og minst 40 skadd av en mann bevæpnet med kniv. Mannen ble skutt og drept av politiet utenfor parlamentet.

Politimannen heter Keith Palmer, var 48 år, ektemann og far, ifølge BBC. En kvinne i midten av 40-åra er drept, i tillegg til en mann i 50-åra - og knivdesperadoen, melder politiet i dag. Fire personer er altså drept, og ikke fem personer, som politiet meldte i går kveld.

29 personer får behandling på sykehus i London. Sju av disse er i kritisk tilstand, ifølge The Guardian.

Den britiske statsministeren Theresa May sier angrepet er «sykt og forferdelig», og at det går imot verdier som frihet, demokrati og ytringsfrihet.

- Islamist-inspirert

Navnet på knivdesperadoen er ikke offentliggjort, men Mark Rowley ved Metropolitan Police sier at de tror de vet hvem han er, og at han var inspirert av internasjonal islamistrelatert terrorisme, men uten å gi mer informasjon, melder BBC.

Flere dusin politifolk var i morgentimene i dag utenfor en eiendom i Hagley-veien i Birmingham. Flere personer skal være hentet inn a politiet.

- Pågående operasjon

BBC Newsnight melder bilen som ble brukt i angrepet, kan komme fra samme adresse, ifølge NTB.

- Det er en pågående operasjon, uten at vi på dette tidspunktet kan gi noen flere detaljer, sier politiet i West Midland.

Siste utvikling:

  • Det vil være flere væpnede og ubevæpnede politifolk på jobb i London og ellers i landet, som et «forebyggende tiltak».
  • Stasminister May sier at terrortrusselen i Storbritannia er på nest høyeste nivå, og at den er stor. Det betyr at et angrep er «svært sannsynlig».
  • Innenriksminister Amber Rudd ber alle om å være rolige, men årvåkne. Samtidig oppfordrer hun dem til å melde fra til politiet om de ser noe mistenkelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer