- Åtte personer holdt fanget i opp til ti år i Houston

Ifølge CNN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opp til åtte personer har blitt holdt fanget i et hjem nord i Houston, noen av dem i opp til ti år, ifølge CNN.

Fire av dem er menn på 79, 54, 74 og rundt 65 år, og de andre er kvinner, som politiet opplyser om at har mentale lidelser.

Politiet sier at tre til fire av personene i huset fortalte at de ble holdt der mot sin vilje.

Ifølge nyhetsbyrået AP er det snakk om fire menn, som var hjemløse.

En person har blitt tatt med inn til politistasjonen for avhør. Under avhør med politiet skal eierne av huset ha blitt spurt om de har holdt de eldre menneskene innesperret for å stjele pensjonen deres.

Ringte nødtelefon - Huset ligger I White Castle nær Old Ledge. Det viser seg at fire menn har vært holdt innesperret mot deres egen vilje, sier Sgt. Steve Murdock i Houston Police Department til Houston Chronicle.

Murdock sier til AP at det var en nabo som ringte politiet, og var bekymret for mennene i huset.

Politiet ble ifølge ABC Local møtt av en dør som var spikret igjen, og huset har solide låser på dører og vinduer. Da de kom seg inn, så de det som blir beskrevet som et fengsel, med søppel over alt.

Det var ingen senger eller stoler i rommet, men de fant fire eldre menn der.

Underernært Murdock til AP at minst en av mennene er en militærveteran. Han forteller at alle tre er hjemløse, og at de kan ha blitt hold fanget av en person som ville ha tak i deres trygdeutbetalinger. Politiet sier at tre menn er erklært som underernærte.

Politiet opplyser ifølge Local 2 at tre av personene var i svært dårlig forfatning og er fraktet til et lokalt sykehus. De var ikke i stand til å gå selv.

En kvinne i nabolaget sier til stasjonen Local 2 at en annen nabo så en mann i vinduet som signaliserte med hendene at han var sulten.

Hun sier naboer har sett opptil 20 personer komme og gå fra huset de siste årene, og at de som bor der noen ganger spør etter hjelp. Hun trodde eierne bare hjalp folk.

Trygd Monica Booker forteller Houston Chronicle at en mor, hennes sønn, datter og barnebarn bor i huset, hun forteller at hun også har sett eldre menn i huset i årevis.

Booker forteller videre at sønnen til kvinnen som bor i huset har fortalt andre at folk bor i huset deres, og at han får deres trygdeutbetalinger.

Hun sa at hun alltid har trodd at de eldre mennene i huset hadde det bra, og at de aldri har fortalt henne eller noen andre hun kjenner at de ble holdt mot sin vilje, eller ba om hjelp.

Dagbladet følger saken.

I DETTE HUSET: Politiet fikk melding fra en bekymret nabo, og rykket ut til dette huset nord i Houston. Foto: EPA/AARON M. SPRECHER/NTB SCANPIX
En kvinne snakket med en politimann ved inngangsdøra til huset. Foto: EPA/AARON M. SPRECHER/NTBSCANPIX
Foto: EPA/AARON M. SPRECHER/NTB SCANPIX
Foto: EPA/AARON M. SPRECHER/NTBSCANPIX
SPERRET AV: Pressen må flytte seg for å gi plass til politiet ved huset i Houston. Foto: EPA/AARON M. SPRECHER/NTB SCANPIX
SPERRET AV: Pressen må flytte seg for å gi plass til politiet ved huset i Houston. Foto: EPA/AARON M. SPRECHER/NTB SCANPIX Vis mer