I FLERE DELER: Flyet skal krasjet i skogen da forsøkte å lande på Mangalore flyplass cirka én mil unna. Foto: EPA/SCANPIX
I FLERE DELER: Flyet skal krasjet i skogen da forsøkte å lande på Mangalore flyplass cirka én mil unna. Foto: EPA/SCANPIXVis mer

- Åtte personer overlevde

166 om bord da fly krasjet under landing i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Minst 158 mennesker omkom i en flyulykke ved byen Mangelore i India grytidlig lørdag, men varierende rapporter gir håp om at flere kan ha overlevd ulykka.

Nyhetsbyrået Reuters melder nå at åtte personer er reddet ut av flyvraket.

- Ifølge de opplysningene vi har fått så langt, er åtte personer reddet og brakt til lokale sykehus i Mangalore for behandling, sa personalsjef Anup Shrivasta i Air India under en pressekonferanse, melder NTB.

Ifølge indiske Times og India var det 166 passasjerer om bord på Air Indias flight IX-892, et Boeing 737-800 fra Dubai til Mangalore.

Sa at alle var døde
Indiske myndigheter gikk i dag tidlig ut og sa at alle trolig var døde etter ulykken,

- Alle er døde. Det er ingen tvil om det, sa R. Ramesh, som har en lederstilling i politiet i Mangalore, ifølge NTB.

Men ifølge V.S. Acharya som er leder for staten Karntaka, er fem eller seks personer fraktet til sykehus for behandling. Tilstanden deres er usikker, skriver avisa.

En overlevende skal også ha gitt et intervju fra sykesenga allerede.

STORE REDNINGSMANNSKAPER: Kraftig regn var en ekstra utfordrende faktor for redningsmannskapene i morgentimene. Senere har regnet roet seg. Mange har møtt opp ti åstedet som ligger like ved Mangelore by. Foto: AP/SCANPIX
STORE REDNINGSMANNSKAPER: Kraftig regn var en ekstra utfordrende faktor for redningsmannskapene i morgentimene. Senere har regnet roet seg. Mange har møtt opp ti åstedet som ligger like ved Mangelore by. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

- Flyet hadde brukket i to. Jeg hoppet ut og jeg så også to andre som kom seg ut, sier Abdullah til den lokale tv-stasjonen TV9.

- Lyden var som om dekk som sprengte. Jeg forsøkte å ta meg ut på fronten av flyet, men jeg ble hindret ev an stor brann, så jeg tok meg ut på baksiden, sier han.

Krasjet under landingUlykka skal ha skjedd da flyet skulle til å lande på Mangelore flyplass, men flyet skal ha flydd over rullebanen eller landet for langt inn på rullebanen, truffet et gjerde og kommet over en hindring før det krasjet i skogen i en dal cirka én mil fra rullebanen.

All kontakt med flyet ble borte da den ene vingen tok fyr. Store brannmannskaper rykket til åstedet og forsøkte å slukke brannen med skum.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men politi-kommisær R. Ramesh sier til avisa at flyplassen var utsatt for kraftig regn, noe som også vanskeliggjorde redningsarbeidet.

TV-bildene viser at flyet har brukket i flere deler etter krasjen.

Statsminister Manmohan Singh har allerede gått ut og lovet pengestøtte på nærmere 30 000 kroner til hver av familiene som har mistet en eller flere av sine nærmeste. De skadde får cirka 7000, eller 50 000 indiske rupi.

- USIKKERT OM OVERLEVENDE: Redningsmannskaper evakuerer et barn som ifølge AP er i live etter flykrasjen. Foto: AP/SCANPIX
- USIKKERT OM OVERLEVENDE: Redningsmannskaper evakuerer et barn som ifølge AP er i live etter flykrasjen. Foto: AP/SCANPIX Vis mer