Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åtte personer smittet av E. coli i Frankrike

Mulig sammenheng med utbruddet i Tyskland.

SPISTE BØNNESPIRER: Sju av de åtte smittede i Frankrike skal ha spist bønnespirer, som også antas å være smittekilden til E. coli-utbruddet i Tyskland tidligere i år. Foto: AP Photo/Gero Breloer
SPISTE BØNNESPIRER: Sju av de åtte smittede i Frankrike skal ha spist bønnespirer, som også antas å være smittekilden til E. coli-utbruddet i Tyskland tidligere i år. Foto: AP Photo/Gero Breloer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åtte personer er innlagt på sykehus i i Bordeaux i Frankrike etter et nytt E.coli-utbrudd.

E.coli-stammen har de samme karakteristikkene som den som forårsaket utbruddet i Tyskland tidligere i år, skriver CNN.

Det var til slutt tyske bønnespirer som ble utpekt som den sannsynlige smittekilden til det største E. coli-utbruddet i Tysklands historie. 46 mennesker døde som følge av E. coli-smitten.

Spiste bønnespirer Sju av de åtte smittede som nå er smittet i Frankrike skal ha deltatt på et arrangement hvor bønnespirer fra et britisk selskap ble servert. Bønnespirene skal ha vært plantet i Frankrike.

To av de smittede har utviklet nyresykdommen HUS, som kan føre til dødelig nyresvikt.

Et symptom på HUS er blodig diaré, og den franske helseministeren Xavier Bertrand har nå bedt alle som lider av diaré eller sterke magesmerter om å oppsøke lege.

Det tyske E.coli-utbruddet ble betraktet som særlig alvorlig siden det var snakk om en ny stamme av bakterier. Den er spesielt smittsom og giftig, og antibiotika sliter med å ta knekken på den.

- Man ser at denne bakterien er spesielt aggressiv, sa seniorrådgiver Line Vold ved Folkehelseinstituttet til Dagbladet i forbindelse med det tyske utbruddet.

Følger med En nordmann ble registrert som smittet, men skal nå være frisk igjen.

Bjørn Iversen, overlege ved Folkehelseinstituttet, sier til NRK at det foreløpig er snakk om et veldig lokalt utbrudd, men at norske helsemyndigheter følger med på utviklingen.

- Det interessante er at hos i hvert fall tre av de smittede har man funnet samme bakterie som hos de E.coli-syke i Tyskland. Da lurer man jo på om det er en sammenheng, og det pågår undersøkelser i stor skala - så vi får bare vente og se hva de finner, sier han.

INNLAGT PÅ SYKEHUS: Alle de åtte personene som er smittet i Frankrike, er innlagt på sykehus i Bordeaux. Foto: AFP PHOTO JEAN PIERRE MULLER
INNLAGT PÅ SYKEHUS: Alle de åtte personene som er smittet i Frankrike, er innlagt på sykehus i Bordeaux. Foto: AFP PHOTO JEAN PIERRE MULLER Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media