Åtte personer tatt etter ransbølge i Oslo

Forsøkte å stjele telefonen til en ti år gammel gutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste dagene har det vært en rekke ran i Oslo, og ordfører Fabian Stang frykter for folks trygghetsfølelse. Sju personer er pågrepet, mens en antatt raner ligger på sykehuset.

Fabian Stang rykket søndag ut i TV 2 og advarte mot at ransbølgen kunne få seinskader for dem som blir rammet. Han frykter at trygghetsfølelsen vil bli skadd.

Ett av ranene som skjedde søndag morgen, skapte stor debatt i sosiale medier. To menn forsøkte å stjele telefonen til en ti år gammel gutt, men vitner grep inn og gikk til angrep på ransmennene.

Den ene gjerningspersonen ligger fortsatt på Ullevål sykehus som følge av det kraftige basketaket. De to som brøt inn er anmeldt for vold.

Siden torsdag har det vært 16 ran i hovedstaden. Søndag kveld var ti av dem oppklart, melder osloby.no.

- Vi har pågrepet sju personer siden torsdag, mens den åttende er han som ligger på Ullevål og som vi ikke har fått avhørt ennå, sier stasjonssjef Kåre Stølen på Grønland politistasjon til nettavisa.

Fem av dem som er pågrepet i forbindelse med ranene, er asylsøkere. Stølen etterlyser et tettere samarbeid med forvaltningen slik at asylsøkere ikke kan begå flere ran før de blir sendt ut av landet.

- Disse ranerne misbruker asylinstituttet og må få klare signaler fra samfunnet, sier han.

(NTB)