SETTES Å BAKKEN: Åtte SAS-fly må fra neste sommer settes på bakken på grunn av sparehensyn. Foto: REUTERS/Johan Nilsson/Scanpix
SETTES Å BAKKEN: Åtte SAS-fly må fra neste sommer settes på bakken på grunn av sparehensyn. Foto: REUTERS/Johan Nilsson/ScanpixVis mer

Åtte SAS-fly settes på bakken

Rammer trolig ruter til Sør-Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS Norge må av sparehensyn sette åtte fly på bakken neste år. Dette kommer sannsynligvis til å ramme flere ruter til Sør-Europa.

I det opprinnelige nedskjæringsprogrammet hadde SAS bare planer om å sette fem fly på bakken. Nå er tallet justert til åtte.

Ifølge Aftenbladet.no skal flyene leveres tilbake til selskapene SAS har leaset dem fra. Nedskjæringene blir imidlertid ikke gjennomført før til sommeren.

- Det er stor overkapasitet i flymarkedet. Mange tomme seter preger i dag rutene, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide til avisen.

Kuttene av de åtte flyene fører foreløpig ikke til at spesielle ruter blir rammet utover den varslede nedleggelsen av rutene til Lyon og Valencia fra Gardermoen.

- Men det er sannsynlig at flere andre ruter til Sør-Europa blir berørt etter hvert, sier Midteide til NTB.

Han sier at SAS-konsernet så langt har unngått direkte oppsigelser, men innsparinger betyr at behovet for folk blir mindre. Det problemet håper selskapet å løse ved hjelp av frivillige ordninger. Midteide kan imidlertid ikke utelukke oppsigelser i flyselskapet.

NTB