Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Åtte selvmordsbombere drept av egne eksplosiver under terrorplanlegging

I Afghanistan.

PLANLA TERROR:  Selvmordsbomberne skal ha vært på vei til byen Kunduz, da de ble drept av sine egne eksplosiver. FOTO:  AFP PHOTO / Nasir WAQIF / NTB scanpix
PLANLA TERROR: Selvmordsbomberne skal ha vært på vei til byen Kunduz, da de ble drept av sine egne eksplosiver. FOTO: AFP PHOTO / Nasir WAQIF / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åtte selvmordsbombere ble drept av sine egne eksplosiver, melder det afghanske innenriksdepartementet på sine egne nettsider.

«En gruppe på åtte selvmordsbombere, med tilknytning til Taliban, ble drept av sine egne eksplosiver mens de foreberedte terrorangrep i Kunduz-provinsen», skriver departementet i en pressemelding.

Den afghanske nettavisen Khaama Press hevder at det skal være snakk om minst ni selvmordsbombere. De skal ha vært fullt utstyrt med selvmordsvester.

Gruppen med selvmordsbombere skal være tilknyttet Taliban-kommandøren Mullah Wali.

Taliban har så langt ikke kommentert hendelsen.

Lærer sprengte seg i luften Når man har å gjøre med eksplosiver er det tilnærmet uunngåelig at ikke alt går som planlagt hver gang.

I 2014 sprengte en lærer på en selvmordsbomberskole seg selv og 21 medlemmer av IS i lufta. Hendelsen fant sted ved en bortgjemt treningsleir nord for Bagdad. Læreren skal uforvarende ha brukt et belte fullpakket med eksplosiver da han skulle gjennomføre en demonstrasjon.

New York Times rapporterte om hendelsen, og snakket med Raad Hashim, som jobbet ved en spritbutikk i nærheten. Han brast ut i latter da han hærte nyheten.

- Dette er utrolig morsomt. Det viser hvor dumme de er, de hundene, sa Hashim.

Han la også til at hendelsen også gjorde ham trist, fordi det fikk ham til å tenke på alle de uskyldige menneskene i området som hadde blitt offer for selvmordsbombere.

- Dette er Gud som viser rettferdighet. Dette er Gud som sender en beskjed til onde mennesker og kriminelle rundt om i verden om at at de må slutte med urettferdigheten og heller skape fred. Onskapen vil ikke vinne. Livet vinner alltid over døden, sa Hashim.

Hele Norges coronakart